Honorar. Det store gavebord


Honorar. Det store gavebord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Finn Sørensen, Rulkehøjen 8, Odense S
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: I to måneder har debatsiderne været fulde af indlæg fra diverse politikere og dem, som håbede at blive det. Nu er det helt forstummet, og løfterne snart glemt som det plejer at være. Vi har hørt om, hvordan den onde blå fløj ville beskære kontanthjælpen, og vi har hørt om den røde idealistiske fløj, som vil gøre det godt for børnene og de gamle. Demagogien har haft gode kår. Ingen nævnt, ingen glemt.

Vi pensionister har nu fået vores forskudsskema fra Skat og ser straks, at trækkortets procent er steget med 1 procent. Nåh ja - der var jo det med "velfærdsprocenten" og de penge skal jo kradses ind, sådan ca. 1000 kroner for et pensionistægtepar. Men det var jo det, flertallet ville. Nu glæder vi os blot til at mærke velfærden i hverdagen. Vi er jo allerede bagud, kan vi konstatere på forskudsskemaet.

Til gengæld går det godt fremad med politikernes lønninger og honorarer. På trods af 30 procent lønstigning, mener byrådet sig kaldet til fortsat at dele ud fra kommunens kasse, hvor "velfærdsprocenten" heldigvis skæpper godt. Gad vide hvor mange borgere, som er hoppet på den med "velfærdsprocenten"? Sandheden er jo, at de inddrevne kommuneskatter er brugt til alt muligt andet og derfor manglede man generelt penge.

Odense vil gerne være en storby, men de andre danske storbyer har ikke så høje trækprocenter som Odense. Lige netop på det punkt ønsker man åbenbart ikke at sammenligne sig med andet end Fyns mindre kommuner.

Men pengene ruller, og Rahbæk Juels venner står klar. Rahbæk fik borgmesterposten foræret i utide af Anker Boye, så en vis erkendtlighed kan vel forventes. Derfor er Anker Boye begunstiget med formandsposten i Naturgas Fyn og med formandsposten i Fjernvarme Fyn. For det høster Anker Boye den for en folkepensionist nette sum af 240.000 kroner. Ved siden af yder kommunen selvfølgelig borgmesterpensionen, gæt selv størrelsen.

Men Peter Rahbæk Juel sidder ikke tilbage tomhændet. Ved siden af borgmestergagen bliver han næstformand i Lindø Port Of Odense, som er det "ben" i kommunen, der giver mest, nemlig 200.000 kroner pr. år - naturligvis ved siden af borgmesterlønnen.

Ja, sådan forholder det sig med "velfærdsprocenten" i Odense. Den får naturligvis ben at gå på, men lad være med at tro, det har noget med børn og gamle at gøre. Det skyldes ganske enkelt, at kommunen ikke kan disponere sit eget budget.

Desværre kan vi pensionister ikke bare bede om mere velfærd og højere folkepension. Det er kun byrådet forundt at dele ud og kræve ind.

Honorar. Det store gavebord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce