Herrens veje. Virkeligheden kan være djævelsk


Herrens veje. Virkeligheden kan være djævelsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Karen Bundsgaard Pedersen er meget vred på den serie, der hedder "Herrens veje" (4. december FS), og som har kørt på DR1. Jeg er meget begejstret for serien.

Jeg synes, at skuespillerne spiller helt fantastisk. Plottet er så gennemført, at det gør nærmest ondt at se, fordi fiktionen er så tæt på virkeligheden. Derfor undrer det mig ikke, at seertallet er faldet uge for uge. Det er helt naturligt, set ud fra et psykologisk synspunkt: At når noget gør for ondt at se eller rusker op i for meget at folks forestillinger om den idylliske præst ved gadekæret.

Men virkeligheden kan ofte være ligeså så djævelsk og så konfliktfyldt, som serien beskriver. Vi kender det jo alle sammen, at møder vi en personlighed med en dysfunktionel karakter, så forsøger vi alle sammen at sætte vedkommende ind i en normal kontekst, fordi virkeligheden skræmmer os.

Præsten, der et produkt af sin fars projektioner, som igen sender det videre til sine på børn på godt og ondt. Præstekonen, der viser kærligheden i en fantastisk karakter til sin mand og børn, men får så lidt igen.

Da hun så endelig møder kærligheden fra en anden kvinde, så tager hun imod. Fordi hun har så desperat brug for at blive bekræftet som den kvinde, hun er. Så var der flyttet en anden mand ind, så havde han sandsynligvis indledt et forhold til hende.

Præstens søn, der også bliver præst, og som dør så tragisk i slutningen af serien, beskriver jo til fuldgyldighed de danske soldaters store problem, når de vender hjem fra krigen med PSTD.

Den anden søn, der har evnerne, men ikke kan forvalte at gå til en eksamen uden at snyde. Viser alligevel vejen til at blive et helt menneske på trods, via terapeutiske metoder i et buddhistisk kloster, men vejen er lang til at blive et helt menneske, når man har været ude for svigt i sin opdragelse.

Det er de færreste mennesker, der får muligheden for at blive et helt menneske, når de har været så meget igennem. Efter min overbevisning så står "Herrens veje" til de fineste guldpalmer i Cannes, hvis ellers ikke de undervejs bliver ramt af kristendommens glorificering.

 

Herrens veje. Virkeligheden kan være djævelsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce