Forsyningsvirksomhed. Hvad laver Vandcenter Syd i Zambia?


Forsyningsvirksomhed. Hvad laver Vandcenter Syd i Zambia?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Hein Bonde, Westermannsvej 8, Odense M - formand, Liberal Alliance Odense
Billede
Læserbrev. 

Odense Kommune er en vidtforgrenet virksomhed, hvor store dele er ukendt for os almindelige borgere.

Med undren noterer jeg i FS 6. december, at 19 medarbejdere fra Vandcenter Syd igennem et år har været med til at uddanne og træne lokale i Zambia. Det fremgår af artiklen, at også andre dele af verden har haft fornøjelse af Vandcenter Syds viden.

Jeg kan godt forstå, at 19 medarbejdere og ledelsen synes, det er spændende og udfordrende at arbejde med opgaver under helt andre himmelstrøg end de fynske. Men jeg begriber ikke, at netop dette skulle være en kerneopgave for en kommunal virksomhed, der har til opgave at sikre rent vand i hanerne på Nordfyn og i Odense samt sikre gode spildevandsløsninger samme steds. Kan man undvære 19 medarbejdere i et år, er der basis for personalemæssige besparelser til gavn for borgerne i Nordfyns og Odense Kommune.

Det er ikke mange dage siden, jeg fik tilsendt en større kundeundersøgelse fra Vandcenter Syd. I min besvarelse lagde jeg vægt på tre overordnede prioriteter, som efter min mening trænger til store og hurtige indsatser:

En bæredygtig langsigtet sikring af rent drikkevand uden f.eks. rester af sprøjtemidler eller tungmetaller.En bæredygtig afledning af regn- og spildevand. Det er ubegribeligt, at Odense ikke for længst er kommet i gang med at adskille regnvand og sanitært spildevand - og dermed skybrudssikre kloaksystemer og aflaste rensningsanlæg.Fornyelse af gamle tærede vandledninger udført i materialer, man i dag ikke ville anvende.

Der er andre opgaver, der også trænger sig på. Mange har oplevet rotteplager. Hvorfor er der ikke for længe siden taget fat på en generel rottesikring af kloaksystemerne på en smart og gennemtænkt måde, så en individuel rottesikring bliver overflødig?

Forsyningsvirksomhed. Hvad laver Vandcenter Syd i Zambia?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce