Energi. Unødig strid om solceller


Energi. Unødig strid om solceller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

"Dårlig stil, Lilleholt". Det var ikke en rar overskrift at vågne op til onsdag morgen 28. februar. Overskriften stod på et debatindlæg her i avisen fra solcelleejer Frank Eistrup.

Det må imidlertid bero på en misforståelse, at jeg som minister skulle være ansvarlig for markedsprisen på solcelleanlæg. Der er flere forhold, som har betydning for, om en solcelleejer har gjort sig en god forretning ved at investere i et solcelleanlæg. Nogle af disse er fritagelse for betaling af PSO, fritagelse for betaling af elafgift, tarifbetaling og opgørelse af elektricitet.

I mit indlæg af 27. februar var emnet betaling af tariffer. Her skrev jeg, at jeg godt kan forstå, hvis solcelleejere er utilfredse med stigninger i tariffernes satser. Tarifændringerne er ikke sket på baggrund af ændret lovgivning eller anden politisk involvering fra politikerne på Christiansborg. Netselskaberne har ønsket en ændring i modellen for tarifering og anmeldt ændringen til Energitilsynet, som skal godkende den ønskede model.

Den problematik, som Frank Eistrup skriver om i sit læserbrev, vedrører så vidt jeg kan se noget helt andet, nemlig såkaldt flexafregning. Energinet har i samarbejde med branchen ønsket at indføre en ny model for opgørelse af elektricitet og flexafregning. Det skyldes bl.a., at flexafregning understøtter et mere fleksibelt forbrug til gavn for elforbrugere og elsystemet. Det har dog en betydning for de solcelleejere med årsbaseret nettoafregning, at de skal overgå til flexafregning.

Jeg forstår frustrationen over udsigten til en meromkostning i forbindelse med betaling for selve elforbruget i forhold til tidligere. Derfor har jeg bedt mit ministerium og Energinet.dk om at afdække, om der kan findes en model, der giver gruppen af solcelleejere med årsbaseret nettoafregning vilkår svarende til, hvad de har i dag, uden at andre kunder sidder tilbage med en stor regning.

Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige, om der kan findes en anden løsning for solcelleejere. Jeg skal først se de fulde konsekvenser af de alternative modeller, der måtte være, og herefter drøfte dem med de energipolitiske ordførere i Folketinget.

Lad os derfor slå koldt vand i blodet og se tiden an. Derfor er jeg uforstående for beskyldningen om dårlig stil, da jeg faktisk forsøger med god stil overfor solcelleejerne ved at bede om alternative modeller.

Energi. Unødig strid om solceller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce