Energi. Tryghed for fjernvarmekunderne


Energi. Tryghed for fjernvarmekunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Chr. Lilleholt, Langelinie 56, Odense M - energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre
FT_Lars_C_Lilleholt
Læserbrev. 

De fleste her på Fyn vil nok blive noget fortørnede, hvis regningen fra deres fjernvarmeselskab pludselig stiger, uden at de har brugt mere varme end normalt. Men det kan ske, hvis et kommunalt ejet varmeselskab indregner forrentning af indskudskapital i varmepriserne, og derefter trækker pengene ud af selskabet, for f.eks. at bruge dem på andre aktiviteter i kommunen. Eller hvis fjernvarmeselskabet vælger at skrue op for priserne for at spare op til fremtidige investeringer. 

Desværre har det været muligt indtil nu. Det var ikke rimeligt. Derfor har regeringen for nylig fremsat et lovforslag, der med øjeblikkelig virkning indførte 100 procent modregning i bloktilskuddet, hvis en kommune trækker penge fra forrentning ud af sit fjernvarmeselskab. Samtidig strammer jeg som minister en række bekendtgørelser, så forbrugerne beskyttes mod pludselige og uforholdsmæssigt store stigninger i varmeprisen som følge af forrentning.

Disse hurtige stramninger giver dog ikke de bedst muligt forudsætninger for en mere effektiv fjernvarmesektor til gavn for forbrugerne på lang sigt. Derfor har regeringen netop indgået en bred politisk aftale om en langsigtet og moderne regulering for fjernvarmesektoren.

Vi sætter forbrugerne i centrum og skaber tryghed for de knap 1,7 millioner fjernvarmekunder i hele landet, der nu kan se frem til at få en mere effektiv fjernvarmeforsyning. Vi lægger loft over priserne, så der er en øvre grænse for, hvor meget selskaberne kan opkræve fra forbrugerne. Det loft vil løbende blive sænket. Samtidig sætter vi en stopper for, at selskaberne kan opkræve rentefrie lån fra forbrugerne.

De forskellige elementer i aftalen skal sammen bidrage til, at fjernvarmesektoren effektiviseres for 2,3 milliarder kroner i 2025. De penge går ikke i statskassen. Det er penge, som vil komme fjernvarmekunder rundt i hele landet - også her på Fyn - til gode i form af tryghed og lavere priser, end hvis vi havde ladet stå til.

Energi. Tryghed for fjernvarmekunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce