Dødshjælp. Hvorfor ikke?


Dødshjælp. Hvorfor ikke?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Dødshjælp eller ikke? Ja, hvornår er det, og hvornår er det ikke? Er det egentligt så skarpt?

Jeg selv har lidt svært ved at forstå, at Svend Lings har udført assisteret selvmord ved at udlevere en portion medicin, som patienten selv vælger at tage - bemærk: selv. Læger udskriver også f.eks. 300 Panodiler til patienter, som kan tage dem, hvis de vil, og det overlever man vel næppe? Eller andre typer skrap medicin.

Selv grunder jeg ofte over to forhold, der er foregået hos mine nærmeste. Min mor fik på plejehjemmet utvivlsomt passiv dødshjælp, for der blev ikke givet medicin, da hun fik en infektion. Hun var i forvejen svært lammet efter blodprop og uden sprog, kunne ikke spise m.m. Men der blev ikke ordineret noget, hvofor hendes sidste døgn var endda meget svært, hvor hun ikke kunne få vejret. Jeg kunne se, at hun led svært, og jeg led med. Heldigvis varede dette så ikke længe. Men var det den bedste død?

Min ægtefælle fik nogle portioner morfin, sovemiddel og beroligende det sidste døgn, og da det var op mod en weekend, blev der hos mig efterladt, hvad jeg vil kalde så rigeligt af selvsamme, som jeg kunne give ham i løbet af nat og næste dag. Tænk, om jeg havde gjort det.

Men nej, jeg pakkede det med vilje langt væk og fik så kaldt på en natsygeplejerske, som gav ham en dosis af diverse i sprøjte, ved ikke helt hvad. Jeg aner ikke, om der var "for lidt" eller "for meget" i den medicin, i alt fald fik han herefter sovet så stille ind, som muligt var, heldigvis.

Var der her tale om andet, end at patienten fik fremskyndet den død, der var tæt på, eller var der i det skjulte aktiv dødshjælp? Sikkert ikke - men hvem kan sige, hvor grænsen går? Debatten må tages endnu en gang - og man skal høre, hvad forskellige syge mennesker selv har at sige.

Dødshjælp. Hvorfor ikke?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce