Debat:


Debat:

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Allan Bojsen, hjemmesidekonstruktion og online markedsføring, Linde Allé 5, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Læserbrev. 

Læserbrev: Som lejer på Fremtidsfabrikken 1 mener jeg det er på tide, at avisens læsere også får et indblik i hvad der sker bag murene. Mit ærinde er altså ikke at kommentere større politiske og økonomiske aspekter. I stedet vil jeg forsøge at belyse den gevinst, som jeg personligt har opnået ved at etablere min virksomhed i et iværksætterhus som Fremtidsfabrikken.

Kort fortalt tvivler jeg på, at jeg kunne have fået en så god start på min iværksættertrang uden at have været en del af Fremtidsfabrikken. For halvandet års tid siden sprang jeg ud af lønmodtagerskabet for at indgå en tilværelse som selvstændig web-mand. Jeg lever af at konstruere hjemmesider for virksomheder og sørge for at virksomhederne bruger en fornuftig markedsføring på nettet, herunder de sociale medier.

Jeg ved en del om disse ting, men der er bestemt også mange ting, jeg intet aner om. Der er markant forskel på at hæve sin løn fast en gang om måneden fra Svendborg Erhvervsskole, hvor jeg var ansat i 15 år til selv at skulle danne et fundament for en indtjening, der dækker familiens og egne økonomiske krav. Livet som selvstændig kræver at man har indblik i mange ting, og det er ikke umiddelbart ting man har på rygraden, når man springer ud af iværksætterskabet.

Min tid på Fremtidsfabrikken har utvivlsomt været med til at jeg har kunnet realisere en drøm om at stå på egne ben. Dette skyldes blandt andet at jeg har deltaget i Fabrikkens uddannelsesforløb med fokus på at vækste i egen virksomhed. Desuden omgås jeg til dagligt af hjælpsomme og skønne mennesker, som alle hellere end gerne bidrager med gode tips, tricks og råd, når jeg søger hjælp. Det netværk, der findes i og uden for Fremtidsfabrikken, er ualmindeligt meget værd. Sparring og coaching betyder meget, når man er relativ ny og skal stå på egen ben, og netværket udvides dagligt, når kursister kommer "in house" for at deltage i kurser og netværksarrangementer.

Nogle kurser er støttet og andre betaler vi for. Til dagligt spiser jeg god og sund mad i cafeen, og den betaler jeg naturligvis for. Det samme er gældende for den kaffe, som jeg henter i cafeen. Den betaler jeg såmænd også selv for. Og huslejen? Den betaler jeg også for. Jeg har et delekontor, hvor jeg kan tilbringe 50% af tiden, mens min kontorfælle råder over kontoret den anden halvdel af tiden. Vi betaler hver 1.734 kroner om måneden for at råde over et kontor på Fremtidsfabrikken 1, hvilket omregnet altså svarer til 3.468 kroner om måneden for godt 11 kvadratmeter.

De penge er godt givet ud. Uden at være lejer i Fremtidsfabrikken tvivler jeg på, at jeg var kommet så godt og sikkert fra land, som tilfældet er. 

Debat:

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce