Debat: Opfordring til vold og drab


Debat: Opfordring til vold og drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jimmy Steen Eriksen, regionsrådskandidat (LA) Syddanmark, spidskandidat kommunalvalg (LA), Assens, Solbakken 27, Aarup
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Lørdag den 29. april var en af de helt store konfirmationsdage i Danmark, især i Aarup hvor vi kunne betragte alle de flotte unge mennesker der sammen med deres familier er på vej i kirke. På vej i kirke til en konfirmation der er en stor del af de fleste danskeres opvækst, et ritual i kirken, som markerer overgangen mellem barndom og ungdom, hvor den kristne tro bekræftes.

På de tilstødende parkeringspladser og veje, er der begyndt at indfinde sig de mest spetakulære køretøjer, det ene mere interessant end det andet. For når familiens konfirmand skal forlade kirken, skal det foregå med stil, for det er jo en ganske særlig dag, som vi gerne vil gøre lidt ekstra ud af. Stil kan så være meget forskellig, enkelte på motorcykel, nogle i en lånt limousine, og andre i familiens egen bil, der er blevet vasket ekstra godt til lejligheden. Turen går gennem Bredgade i Aarup hvor byens handelsliv er med til at gøre dagen ekstra festlig med en flot flagalle. Det er sandt at sige en stor festdag for de fleste familier i Danmark.

Jeg står sammen med en flygtning, der kom til Danmark for en del år siden, han spørger til hvad alt det flotte og festlige dog er denne dag. Vi taler lidt om Danmark som et kristent land, men med religions- og ytringsfrihed, og mange af os kristne ikke så ofte anvender kirken. Det er jo mest ved højtider som jul, bryllup, begravelser, dåb og konfirmationsdage som disse. Især ved konfirmationer er kirken velbesøgt, her er der endda begrænsninger på, hvor mange gæster hver konfirmand kan tage med i kirken.

Jeg spørger, om han selv er kristen eller hvad tro han bekender sig til, hvortil han svarer, at jeg og min familie er muslimer. Vi kom til Danmark og vil gerne skabe og et godt liv, hvor vi arbejder og sørger for at vores børn får en god og tryg opvækst i et godt land, siger han.

Kommer du så også i en moské lige så lidt som jeg som dansker kommer i folkekirken, spøger jeg ham direkte. Hvortil han svarer: "Vi kommer ikke i moské" og lidt tøvende tilføjer han "der er mange i de moskéer, ja hvordan skal jeg sige det... de er ikke alle gode mennesker".

Det bliver i disse dage en højaktuel kommentar fra ham, når vi kan se i nyhederne, at imam Mundhir Abdallah i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts tilsyneladende citerer en antisemitisk hadith - et islamisk skriftsted - hvor der opfordres til drab på jøder.

Nu taler jeg jo ikke sproget, så kan ikke vide, om det er det han reelt siger, det må rette myndigheder afklare, men jeg bliver da bekymret for, at nogen vil tage opfordringen bogstaveligt. Hvorfor er der ikke nogen troende ordentlige muslimer, der rejser sig op og tager afstand fra imamens udtalelser, spørger integrationsminister Inger Støjberg.

Ja, hvorfor er der ikke det, tænker jeg. Hvorfor forsvarer de ikke de rettigheder, vi har i Danmark, hvorfor forsvarer de ikke lovgivniningen, der klart og tydeligt siger, at vi har religions- og foreningsfrihed i Danmark, men man må ikke opfordre til vold.

Loven skriver stk. 1: Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at danne foreninger i ethvert lovligt øjemed.

Stk. 2. Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom.

Stk. 3. Ingen forening kan opløses ved en regeringsforanstaltning. Dog kan en forening foreløbig forbydes, men der skal da straks anlægges sag imod den til dens opløsning.

Så grundlaget for midlertidigt at forbyde foreningen omkring Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade må da være tilstede, hvis vores regering og Folketing vil.

Hvilket bringer mig tilbage til Inger Støjbergs udtalelse, over hvorfor er der ikke andre muslimer der rejser sig og tager afstand, det var aldrig sket i en dansk folkekirke. Det har hun ret i, det er der ingen der forventer ville ske i en dansk folkekirke.

Så kære Inger Støjberg, den opgave ligger på dig og vores folkevalgte: forbyd foreningen omkring Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade og sæt en sag igang.

Min bekendte muslims kommentar viser, at der tages afstand, de praktiserer deres religion på deres egen måde, fordi de gerne vil være en del af det danske samfund og skabe et trygt og godt liv for deres familier.

Det er da ikke deres opgave, egenrådigt at kæmpe kampe mod de ekstremister der infiltrerer og udnytter vores religions-, forenings- og ytringsfrihed i Danmark til at komme med opfordringer til vold og drab gennem deres fortolkning af islam.

Det er det, vi har lovgivningen, vores folkevalgte og vores retsystem til, ikke enkelte borgeres retsfølelse - vi har jo set, hvad det kan føre til, når enkelt personer tager sagen i egen hånd mod ekstremister eller galninge.

Som han sagde: "Vi kommer ikke i moské" og lidt tøvende tilføjede han: "Der er mange i de moskéer, ja hvordan skal jeg sige det... de er ikke alle gode mennesker".

Sæt i gang Inger.

Debat: Opfordring til vold og drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce