Debat: Læge hjælper til at dø


Debat: Læge hjælper til at dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: En læges vigtigste opgave er at lindre og helbrede. Det fremgår af lægeløftet.

Men nogle mennesker rammes af så pinefulde, dødelige og uhelbredelige sygdomme, at de bør have ret til kvalificeret hjælp til at dø.

Hvem ville være bedre til at hjælpe end netop lægerne. De ved i kraft af deres uddannelse, hvordan man mest skånsomt hjælper et håbløst sygt menneske, der lever i et evigt helvede at smerter, ud af pinen og håbløsheden, når alt andet har været forsøgt.

Men lægerne i Danmark må fortsat ikke yde dødshjælp - heller ikke i de oplagte situationer, hvor det forekommer aldeles umenneskeligt ikke at handle. Det forbyder dansk lovgivning. Men det bør være en menneskeret at kunne bestemme over sit eget liv.

Selvmordere henvises i stedet til at hoppe ud fra broer, foran et tog, hængning og bedøvelse af kulilten, der via støvsugerslangen ledes ind i den tætlukkede bil m.m. 

Det kan vi ikke være bekendt hverken overfor de syge eller de uskyldige ventende på banegården, der tilfældigvis bliver vidner til, når toget smadrer en fortvivlet sjæl til ukendelighed.

Det er derfor på sin plads og livsbekræftende, når den pensionerede læge Svend Lings for åben tv står frem og "tilstår", at han da har medvirket til at yde dødshjælp til syge, der beder om barmhjertighed og hjælp til at dø.

Svend Lings har budskab, der er langt vigtigere for de alvorligt syge, der har et presserende behov for hjælp, fremfor at han selv risikerer at skulle ruske tremmer.

Dødshjælpen er på vej - også i Danmark (like it or not) - men den kan først blive gennemført, når det selvtilstrækkelige sundhedsvæsen og de politisk frelste bliver voksne.

Debat: Læge hjælper til at dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce