Debat: Inddrivelse af gæld


Debat: Inddrivelse af gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hanne Klit, (S), byrådsmedlem, medlem af økonomiudvalget, Troensevej 6a, Svendborg
klit
Læserbrev. 

Læserbrev: Det er krænkende for almindelige menneskers retsbevidsthed, at der er nogle borgere i dette land, som kan undgå at betale deres gæld til det offentlige. Desuden er der noget, der tyder på, at jo større gælden er, desto hyppigere kan man undgå at betale tilbage, fordi inddrivelsen er uoverkommelig for SKAT.

Det er ganske enkelt uacceptabelt, at der er et udestående til staten, som nærmer sig 100 mia. kr. i en tid, hvor vi bliver pålagt at spare ude i kommunerne.

Da opgaven med inddrivelse af gæld til det offentlige overgik til SKAT, var det i den tro, at det ville være mere effektivt. Det modsatte har for længst vist sig at være tilfældet, og gælden til staten har nu nået et fuldstændig vildt niveau.

Allerede ved årsskiftet 2015/2016 satte Socialdemokraterne en sag på Økonomiudvalgets dagsorden, hvor vi foreslog, at Svendborg Kommune skulle afse personaleressourcer til inddrivelse af gæld til kommunen. På tre måneder, hvor en medarbejder oven i købet ikke var fuldtidsbeskæftiget med inddrivelse, blev der inddrevet 420.000 kr. gammel gæld til kommunen. Udgiften til indsatsen fik vi således tilbage  mangefold, så lad os få decentraliseret opgaven med inddrivelse af gæld.

Debat: Inddrivelse af gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce