Debat: Ikke brug for det grå guld
Af: Britta Johansen, Karlsbjergvej 39 D, Broby

Læserbrev: Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i sin nytårstale, at "regeringen vil give ekstra bonus til dem, der efter års ledighed griber ud efter de muligheder for arbejde, som stort set ikke har været bedre i 40 år."

Det lyder jo smukt, men temmelig hult i betragtning af, hvor svært det faktisk er for mange mennesker, såvel unge som ældre, at finde nyt arbejde efter at være blevet arbejdsløse.

Selv blev jeg for første gang arbejdsløs i sommer 2016 og har de forløbne måneder haft afløserjob, så jeg kun i lille omfang har modtaget supplerende dagpenge. Jeg har søgt og søger hele tiden job, men får enten ikke respons på ansøgningerne eller blot afslag.

Jeg er til samtaler på jobcentret en gang om måneden og ligeledes til samtaler i A-kassen. Det er flinke mennesker, der sidder de pågældende steder, men job kommer der ikke ud af det.

Når man står i den situation og får adskillige afslag, begynder man at overveje, om det er alderen, for de faglige kvalifikationer er i orden .

Hvis det forholder sig sådan, er det i hvert fald svært at leve op til Løkkes målsætning for fremtiden om, "at alle skal gøres til fremtidens vindere."

Vi seniorer er vist ikke en del af konceptet.