Debat: En halv sandhed


Debat: En halv sandhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Nedergaard, medlem af Enhedslisten, Sankt Jørgens Vej 41, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Læserbrev. 

Læserbrev: I Fyns Amts Avis den 12. maj var der en artikel om SFs forhåbninger til kommunalvalget i Svendborg Kommune. Her udtaler Bruno Hansen om kommunens budget for 2017, at "det afgørende for os på det tidspunkt var at få lavet et budget, hvor vi ikke sænkede serviceniveauet yderligere. Og det lykkedes jo". Men sandheden er, at SF medvirkede til at forringe den kommunale service ved at stemme for besparelser. De stemte for et budgetforlig, der indeholdt forringelser for kommunens ældre, for børnene, skar ned på kulturen og samtidig lod sparekniven ramme de handicappede. Så Brunos udsagn er i bedste fald en halv sandhed.

I SFs selvforståelse har det, at de sad med ved bordet forhindret, at der blev vedtaget endnu flere forringelser. Til det vil jeg sige to ting. For det første er det svært at se, hvor grænsen går for, hvad SF kan finde på at stemme for. Man kan bide sig så fast i bordkanten, at det eneste aftryk, man efterlader, er mærkerne fra gebisset. For det andet præsenterede Enhedslisten et alternativt budget, der viser, at det er muligt at lade de rigeste betale frem for at lade de svageste grupper holde for, når kommunens økonomi skal hænge sammen. Det kan blandt andet ske ved at genindføre dækningsafgiften for erhvervslivet.

Tiden kalder på et oprør imod den udhuling af velfærden, som skiftende regeringer har tvunget ned over hovedet på kommunerne. Men kan vi regne med SF i det oprør? Eller vil I fortsat bide jer fast i den anden side af bordet?

Debat: En halv sandhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce