Debat: Dygtige politifolk underlagt dårlig politisk indflydelse
Af: Tove B. Hessel, Mosetoften 9, Svendborg

Læserbrev: John Henriksen har forfattet en yderst interessant kronik i FAA 7. januar. Kronikken rummer adskillige skræmmende fakta, blandt andet den årlige bøderegn, der skal indfri årets "måltal".

Jeg forstår godt frustrationen over at blive sat til at udskrive mere eller mindre ligegyldige bøder for mindre forseelser. For eksempel er der med jævne mellemrum stationeret en kontrolvogn umiddelbart efter A9 motorvejens udløb ved Svendborg, hvor man på få hundrede meter skal fra 130 km/t til 110 km til 80 km - et oplagt bødested, men ikke umiddelbart et sted med fare på færde - ingen cyklister, ingen fodgængere, ingen sideveje.

I FAA 10. januar kommer politiinspektør Johnny Schou med et yderst spagt forsvar for den omtalte bøderegn ved at forklare, at "bevillingen fordeles mellem politikredsene i forhold til det samlede kriminalitetstryk i den enkelte kreds", det vil sige jo flere bøder, rapporter, anholdelser m.v. hver enkelt patrulje kan opvise, jo bedre er det (jo flere penge).

De politibetjente og -aspiranter, jeg kender, er yderst ansvarsbevidste og stolte af deres arbejde og sætter en ære i at få tingene afviklet så smertefrit som muligt for alle. De er dygtige og får ofte diverse bataljer på plads med løftede pegefingre og dundertaler - uden rapporter og sagsbehandlinger og anmærkninger i straffeattester. Det giver så ingen penge i kassen, når året er omme, men jeg tror faktisk, at langt de fleste betjente landet over er som dem, jeg kender.

Hvor er det trist, hvis en dårlig ledelse trynet af en dårlig politisk indflydelse får lov til udelukkende at disponere efter kriminelle rapporteringer.

Mere om emnet

Se alle
1
Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

2
Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden

Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden