Debat: DF var ene om at stemme imod Tankefuld-køb
Af: Jens Munk, byrådsmedlem (DF), Galdbjergvej 22, Gudme

Læserbrev: For en måned siden tordnede Jesper Kiel frem på TV2/Fyn, at opkøbet af 100 hektar jord i Tankefuld i 2009 (til ikke mindre end 70 millioner kroner) var en af de væsentlige årsager til den dårlige økonomi, Svendborg Kommune befinder sig i, hvilket jeg er meget enig med Jesper Kiel i.

Uenigheden opstår, når Jesper Kiel i samme udsendelse fremfører, at han var imod jordkøbet. Det kan naturligvis være svært at huske, hvad man stemte på for otte år siden, derfor gjorde jeg Jesper Kiel opmærksom på, at det kun var DF (ved undertegnede), der stemte imod købet af Tankefuld.

Købet af Tankefuld

Byrådet besluttede den 28. oktober 2008 at købe Sofielundskoven samt jord i Tankefuld for i alt 79,8 millioner kroner.Jens Munk (DF) stemte som den eneste imod købet.

Jesper Kiel (EL) fik tilføjet følgende mindretalsudtalelse: "Jesper Kiel var enig i jordkøbet, men kunne ikke støtte finansieringen og foreslog i stedet, at jordkøbet blev finansieret ved at droppe projektet vedr. Svendborg-hallerne" (planerne om en idrætsarena, red.)

 

Jesper Kiel: Du er derfor dybt utroværdig, når du nu blot en måned senere på et byrådsmøde den 19. september igen gentager, at du ikke har stemt for den fatale beslutning om køb af Tankefuld. Nu må du stoppe med de usande postulater. Kun DF stemte imod købet af Tankefuld.

Den fatale beslutning skal også ses i lyset af, at når der er borgere, som ønsker udlægning af nye boligområder, for at lokalsamfundet kan overleve, har samme politiske flertal sagt nej til, at kommunen kan stå i forskud for en byggemodning, hvis der ikke er mindst to købere til grundene.

I Tankefuld har kommunen nu i ni år stået i forskud for flere tusinde boliger (tankevækkende). En fatal politisk fadæse, som ikke kun handler om købet af Tankefuld, men at der ikke tilføres lokalområderne samme udviklingsmuligheder, som på sigt vil medvirke til, at nogle af de kommunale institutioner i lokalområderne bliver nedlagt. Det er simpelthen dårligt politisk håndværk.

En win-win situation ville derfor have været at afsætte et langt mindre beløb til udvikling af lokalområderne, hvilket var en af de begrundelser, jeg havde for ikke at stemme for Tankefuld.