Chikane. Genskab trygheden i Odense


Chikane. Genskab trygheden i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Christensen, Nyborgvej 213, st.tv., Odense SØ
Billede
Læserbrev. 

Odenses borgmester har kastet sig ind i (valg-)kampen for at bekæmpe banderne i byen. Da Hells Angells efter sigende nærmest er forjaget, er det primært Black Army, det drejer sig om. Og det er jo godt, hvis der altså sættes handling bag ordene, modsat hans forgænger.

Imidlertid er der en gruppe af unge - utilpassede kalder man dem i mangel af bedre - som ikke er med i BA, selvom de måske aspirerer til det. De går under banderadaren, men de skaber massiv utryghed i nærområderne. Friluftsbadet og postomdelingen er blandt de seneste eksempler, men der er mange andre, som aldrig omtales i medierne.

Det drejer sig om larmende adfærd, ulovlig knallertkørsel, hærværk, brandstiftelse, dominerende opførsel og chikane af alle, der kommer dem på tværs eller bare ikke straks flytter sig i respekt. De udstråler en attitude af, at området tilhører dem, og man er ikke et øjeblik i tvivl om deres voldsparathed. Og de bedriver deres hærgen helt åbenlyst i sikker forvisning om, at ingen konfronterer dem med det.

Vollsmose har i mange år været kendt for at have disse grupper, men det har for længst bredt sig. Seden og Seden Strandby har været nævnt for nylig, men også Korsløkken (kilometerhusene) er plaget af denne adfærd.

Der har i mange år været en tendens til at behandle disse store drenge og unge mænd som ofre. Ofre for en svær opvækst, psykisk sårbare som flygtninge eller børn af flygtninge, som splittede mellem to kulturer eller endda som ofre for danskernes modvilje og racistiske holdninger.

Men de er ikke ofre. De er opvokset i tryghed i et dansk velfærdssamfund med alle muligheder foran sig. De kender dansk lovgivning, og de ved udmærket, hvordan man bør opføre sig. Men de ved også, at deres adfærd er næsten uden konsekvens, at danskerne har en blød tilgang til tingene - "vi kan jo tale om det" - og at de fleste danskere, inklusiv myndighederne, er bange for at tage konflikterne, når de gør ondt.

Hvis vi skal tage hele byen tilbage fra dem, der gør den utryg, er det nødvendigt at ændre denne linje. De utilpassede lever i en verden, hvor kun konsekvens og magtanvendelse skaber respekt. Derfor må politi, kommune og borgere arbejde sammen om at sætte ind på alle fronter imod enhver form for overtrædelse af loven, store som små, og gøre det med konsekvens. Det kan føre til konfrontationer, men det er dem, vi har politiet til at tage og vinde. Odense skal være en tryg by for alle.

 

Chikane. Genskab trygheden i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce