Bryggerier. Øl-revolution skaber mange job


Bryggerier. Øl-revolution skaber mange job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Hald - adm. dir., Bryggeriforeningen
Billede
Læserbrev. 

Efter at de sidste borgmesterkæder har fundet deres ejere, og konstitueringerne er ved at være på plads, er der ikke lang tid til, at de nye kommunalbestyrelser for alvor træder i arbejdstøjet for at sætte kursen for de næste fire år.

Det er en vigtig periode, hvor det handler om at lægge sporene for, hvordan den enkelte kommune skal udvikle sig, så der kan sikres vækst og beskæftigelse.

På under 20 år er antallet af bryggerier i Danmark vokset fra bare 18 i år 2000 til omkring et par hundrede, alt efter hvordan man opgør tallet. Det er en voldsom vækst, som er interessant i et forbrugerperspektiv. Men denne øl-revolution er også interessant (men desværre tit overset) i debatten om regional vækst.

Tænk bare på, hvad Bryggeriet Vestfyen betyder for hele Vestfyn. Men de små fynske bryggerier har bestemt ikke mindre betydning for deres lokalsamfund - eksempelvis Ørbæk Bryggeri for Ørbæk, Midtfyns Bryghus for Årslev og Indslev Bryggeri for Indslev og Nørre Aaby.

Det handler ikke kun om de mennesker, der er ansat på bryggeriernes matrikler og de innovative bryggere, som har etableret mikrobryggerier og serier af specialøl. Det handler også om de mange arbejdspladser, der bliver skabt inden for andre brancher i området, som følge af aktiviteterne på bryggeriet.

Virkeligheden er nemlig, at de 3500 folk på bryggerierne i Danmark beskæftiger rundt regnet 16.000 mennesker inden for andre erhverv som landbrug, detailhandel, emballage, cafeer og restauranter.

Virkeligheden er også, at små og store bryggerier ofte er i stand til at skabe opmærksomhed til hele regionen, bl.a. gennem øl-turisme, hvor folk fra ind- og udland besøger det lokale bryghus for at få en oplevelse: I produktionen. På museet. I smageriet.

Var du f.eks. klar over, at bryggerierne med et estimeret besøgstal på over en halv million hvert år ligger på top 10 over Danmarks største turistattraktioner?  

Bryggerierne har med andre ord en samfundsmæssig betydning, fordi de er i stand til at skabe konkret værdi i form af arbejdspladser, turistoplevelser og investeringer til lokalområdet.

Derfor håber vi, at de nye kommunalbestyrelser tager det lange lys på og lykkes med at skabe stabile rammebetingelser for den lokale erhvervsudvikling.

 

Bryggerier. Øl-revolution skaber mange job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce