Bortvisning. Vend ikke tingene på hovedet


Bortvisning. Vend ikke tingene på hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det er naturligvis en naturlig reaktion, at forældre forsøger at forsvare deres børn længst muligt. Men det er dog utroligt, at de bliver ved med at forsøge at retfærdiggøre deres børns misligholdelse af regler på Bernstorffminde Efterskole i forbindelse med bortvisning af en større elevflok.

Men det er da især utroligt, så ukritisk de pressemedier jeg har fulgt, tackler episoden. Med kritisk journalistik bør man forholde sig noget mere nuanceret, end jeg har indtryk af, at det er sket i denne sag. Det er, som om både nogle journalister og nogle forældre vender tingene på hovedet. Det er jo egentlig skolen og ikke eleverne, der er den forurettede part. Jeg forudsætter naturligvis, at eleverne til fulde har kendt skolens regler, og at forældrene også har kendt dem. Det er formentlig i tidlid til skolens grundholdning, at man har valgt netop denne skole til sit barn.

Naturligvis mister nogle elever en god skoleafslutning. Men handlinger har nu engang - eller bør have det - konsekvenser. Men skolen mister så sandlig også. Her tænker jeg ikke på det manglende tilskud, som skolen går glip af på grund af bortviste elever.

Men det tærer naturligvis på de menneskelige ressourcer, når man skal gennem et sådan forløb. Der bruges megen tid, der kunne være brugt til større glæde og udbytte for både elever og ansatte. Og det tillidsbrud skolen er udsat for er mærkbart på de ansatte.

Jeg kender naturligvis ikke alle enkeltheder i forbindelse med processen. Men overordnet set har skolen tacklet processen ordenligt, som enhver ansvarlig efterskole må og bør gøre i sådan en sag.

Det bliver aldrig en rutinesag at være nødsagtet til bortvisning af en elev, man i dette tilfælde er kommet tæt på gennem næsten et helt skoleår mættet med fælles oplevelser.

Med personlig erfaring gennem 35 år, ved jeg, hvor ondt det kan gøre at være nødsaget til at tage afsked med et ungt menneske på denne måde.

 

 

 

 

Bortvisning. Vend ikke tingene på hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce