Book din borgmester
Af: Ann-Britt Hauken

Det glæder mig, at borgmesteren 1. august på sin Facebookside skriver, at han vil ud i "virkeligheden", ud og møde odenseanerne. Han vil ud og høre om Odense borgernes oplevelse af deres by. 

Det undrer mig, at han først nu vil ud i "virkeligheden", men måske er det, fordi han er kommet i tanke om det forestående kommunalvalg i november?  

Det runger dog en kende hult, når borgmesteren ved sin tiltrædelse, og nu igen, proklamerer, at han vil ud og møde borgerne, fordi han samtidig stiller krav om, at der skal sikres et minimum antal deltagere, til et eventuelt møde.   

Tror Peter Rahbæk Juel, at det at møde borgerne i Odense er "Tupperware party", der kun kan blive til noget, hvis man kan samle venner, familie og andre, i det rigtige antal. For mig at se, er det en begrænsning af muligheden for, at komme ud til borgerne i Odense.

Vi skal tænke på dem, som ikke har ressourcerne til at stable et sådant arrangement på benene, eller ikke har netværk, der i udgangspunktet er stort nok, til at kunne opnå Peter Rahbæk Juels minimumskrav på 15 deltagere.

Hvad med dem, som ikke kan komme til disse møder, men stadig har en oplevelse eller en bekymring fra deres by, som de vil dele med ham.

Jeg håber, at han har tænkt på alternative måder, at få hørt disse borgere, som af den ene eller anden grund, ikke har mulighed for at opfylde borgmesterens krav til fremmøde. 

Til inspiration vil vi, i Dansk Folkeparti Odense, gerne dele lidt erfaringer med Peter Rahbæk Juel. Vi har altid brugt "konceptet" med at møde og lytte til borgerne uden at stille krav til arrangementer og deltagerantal. Der har altid været mulighed for, at komme i kontakt med os, og at få en snak om stort og småt.  

Senest lørdag 5. august 2017 var Dansk Folkeparti at finde i gågaden i Odense, og der fik vi fik en god snak med byens borgere, om det der rører sig, og det som er vigtigt for dem.

Vi lyttede til dem; om deres holdning til tilbagerulning af skattestigningen, deres krav om en meget strammere kurs over for banderne samt et stærkt ønske om at maden til plejehjemsbeboere, skal laves lokalt på plejecentrene. Emner, som ligger Dansk Folkeparti Odense meget på sinde, og som tydeligvis også rører sig hos borgerne.   

Det handler om at møde borgerne i hverdagen, hvor de er. Så spørgsmålet er egentlig om ikke Peter Rahbæk Juel skulle komme ud i virkeligheden og  "booke en odenseaner".