Børnefestival. De levende brikker


Børnefestival. De levende brikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

I sin leder 7. januar opfordrer redaktionschef Peter Hagmund-Hansen folkekirken til at komme mere ud i folks dagligdag i tråd med de mange initiativer, reformationsjubilæet i 2017 førte med sig.

Vi er helt enige i, at folkekirken skal komme ud til folk og invitere ind til det stærke fællesskab. Det er derfor også en del af visionen for vores frivillige arbejde i KFUM og KFUK, som er en folkekirkelig børne- og ungdomsbevægelse.

Vores erfaring er, at børn efterspørger aktiviteter og fællesskaber, hvor de møder den kristne tro og oplever dens relevans for deres liv. Vi oplever også en efterspørgsel fra både børn og forældre, når et hold minikonfirmander afsluttes. De vil gerne opleve mere. Derfor tilbydes på tværs af sognene på Fyn et samarbejde for at give børnene netop det.

Under temaet "De levende brikker" vil over 1000 børn og frivillige indtage Haderslev til Børnefestival 2018 16.-17. marts. Her kan børnene møde nye venner, opleve festivalstemning og et fællesskab, hvor kristendommen opleves, så det er til at forstå. Temaet dækker over budskabet, at vi alle er vigtige og unikke brikker i et større puslespil. Og børnene kan bl.a. glæde sig til fantastisk sceneshow, byløb, sjove aktiviteter og fællesskab for alle.

Vi vil gerne bidrage til, at børn på Fyn også får mulighed for at deltage. Forud for festivalen arrangerer vi to weekends på Tommerup Efterskole, hvor børnene kan opleve KFUM og KFUK gennem aktiviteten Tween Sing. Tween Sing er musik og performance for børn i alderen 9-13 år. Vi ønsker at give børnene en oplevelse af at være i centrum frem for at være "imellem", et rum, hvor de kan udfolde og udtrykke sig på måder, de foretrækker, og aktiviteter, hvor de kan få fællesskaber og udtrykke sig med en fælles stemme.

Vi ved, at det for nogle familier kan være uvant at tale om "det med Gud". Og vi ved, at folkekirken for mange er, som Peter Hagmund-Hansen beskriver det, en ret fjern ramme. Men vi ved også, at børn er nysgerrige og åbne, og at det er vigtigt, at de oplever fællesskaber, hvor de ikke skal præstere, men er helt okay, lige præcis, som de er.

Vi rækker netop nu ud til skoler og minikonfirmander og inviterer med til både Tween Sing og Børnefestival. Derfor skal opfordringen herfra til alle forældre lyde: Lad åbenheden gå to veje.

Børnefestival. De levende brikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce