Børn- og ungepolitik. Børn skal turde livet på egen hånd


Børn- og ungepolitik. Børn skal turde livet på egen hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Brian Frandsen (foto), Signe Bøgh, Lene Damholt Jørgensen, Esben Pedersen, Margrethe Hjerrild, Meike Noorslykke, Lissen Andersen, Kristine Breum,

Billede
Læserbrev. 

Vi er nogle borgere i Odense Kommune, der ønsker en lokal, fælles vision for det gode børneliv her i kommunen. Hvor vi udover normeringstal og kost i institutionerne, har et klart sigte for, hvordan det skal være at leve som barn i Odense Kommune.

Vores vision lyder: Vores børn skal turde livet på egen hånd.

Vi ønsker, at vi sætter vores børn fri til på alle måder og alle steder selv at gå på oplevelse i deres omgivelser. Vi ønsker kreative børn, nysgerrige børn, selvbevidste og handlekraftige børn. Børn der ser muligheder, frem for begrænsninger. Børn som tør være sig selv og være originaler. Børn der oplever og er i stand til at tackle, når livet kan være både svært og bøvlet.

Kig på børnene. Taler vi til deres nysgerrighed? Er vi gode nok til at eksperimentere og vise børnene, at det er okay at begå fejl?

Lyt til børnene. Lader vi os inspirere af deres nysgerrighed? Spørger vi dem, hvornår de oplever, de får mulighed for at være de bedste mennesker - for sig selv og andre?

Tænk på børnene. Hvis vi kigger på alle politiske forslag med tanke på børnenes evne til at begå sig i verden, hvordan vil de så se ud? Vil vi overveje, hvilken konsekvens, forslaget har for forældrenes evne til at være gode rollemodeller for deres børn? Vil vi tænke på pædagogernes frihed til at se det enkeltes barns undersøgelse af sine omgivelser? Vil vi se ældres mulighed for at have relationer og kontakt med børn i den politik, der føres på området?

Kære, nye byråd. Vi håber, I vil lege med os. Vores appel er, at vi som borgere får mulighed for at arbejde sammen med jer om at udvikle nye politiske perspektiver, muligheder og løsninger på baggrund af vores vision for det gode børneliv. Dét samarbejde kickstarter vi med et visionslaboratorie i slutningen af januar. Her samler vi alle nysgerrige politikere, forældre, pædagoger og andre borgere til at udvikle videre på visionen og finde løsninger og initiativer, vi sammen kan være med til at realisere til gavn for vores børn.

I forbindelse med projektet "En fælles drøm - en fælles stemme", der har til hensigt at styrke den demokratiske røst på børneområdet, har en gruppe borgere i Odense Kommune skrevet dette læserbrev. Et demokratisk udviklingsprojekt hvor vi involverer pædagoger, forældre og politikere i arbejdet med at udvikle en ny, visionær stemme på børnenes vegne. Projektet er sat i søen af Fandenivoldsk Forandring i samarbejde med BUPL Fyn og Forældrenes Landsorganisation

Børn- og ungepolitik. Børn skal turde livet på egen hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce