Betjent: Jo, vi blev beordret ud med bødeblokken
Af: Birger Jensen, politiassistent, Åbyvej 47, Vester Skerninge

Når jeg læser Fyns Amts Avis tirsdag, hvor politiinspektør Johnny Schou i et læserbrev "irettesætter" min gode kollega John Arly Henriksen, bliver jeg trist til mode. Politiassistent John A. Henriksen gør på en sober måde i sin kronik opmærksom på de frustrationer, der vokser i styrken.

Når Johnny Schou i sit læserbrev fastslår, at antallet af sigtelser intet har med politiets økonomi at gøre, så udtaler han sig enten mod bedre viden, eller også er øverste ledelse ikke i kontakt med sine ansatte og den underliggende ledelse.

Læs mere: I skal ud og skrive bøder

Et stort antal politifolk i Fyns Politi ligger inde med mails, hvoraf det klart fremgår, at vi blev beordret til at udskrive bestemte kategorier af trafikbøder - ikke begrundet i trafiksikkerhed, men direkte begrundet i at opnå en økonomisk gevinst på 4,5 millioner kroner til Fyns Politis budget - ikke til politidirektørens løn, som også antydes i "rettelsen".

(Artiklen fortsætter under billedet)

Betjentene i Svendborg fik i december en skriftlig ordre om at finde bødeblokken frem for at sikre Fyns Politi en økonomisk gevinst på 4,5 millioner kroner. Ordrens ordlyd beror dog på en misforståelse, lyder det fra politiinspektør Johnny Schou.

Tallet 4,5 millioner kroner er ikke opfundet af en enkelt kollega, men af ledelsen selv.

Vi var tæt på målet, blev det nævnt kort før jul. Blot to bøder mere pr. mand/vagt skulle der til frem til nytår for at nå de 4,5 millioner kroner. Hver enkelt patrulje blev endda kontaktet ved afslutning af hver vagt for at høre "tallet".

Der blev fra kollegernes side gjort en ekstra indsats, men borgerne derude var faktisk ganske lovlydige, så tallet blev formentlig ikke nået. Ret beset også glædeligt, da lovlydige borgere er bedre for trafiksikkerheden end antallet af bøder og "kontroltryk".

Læs mere: - Det er en misforståelse

Hvis øverste ledelse og Johnny Schou er af den mening, at udmeldingerne til os ultimo december var forkerte, så ret skytset i relevant retning, i stedet for mod det arbejdende folk.

Vær dog ærlig. Vi forsøger blot at få "butikken" til at køre trods de vilkår, som I byder os og borgerne.

Jeg har sagt det før - og gør det gerne igen - en ledelse, der ikke lytter til sine ansatte, er tjenelig til udskiftning.

Mere om emnet

Se alle
1
Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

2
Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden

Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden