Bernstorffsminde: Stor respekt for ledelsen


Bernstorffsminde: Stor respekt for ledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: De fleste, jeg har talt med, udtrykker stor respekt og beundring for skoleledelsens konsekvente holdning i bortvisningen af elverne fra Berns Efterskole, som har overtrådt skolens helt klare skrevne og uskrevne regler, regler som elever og forældre er blevet gjort bekendt med og har accepteret, da de søgte ind på skolen.

Forældrene, som har protesteret og er gået videre med sagen, føler nu også, hvordan bortvisningen falder tilbage på dem selv: Hvis de havde givet børnene nogle bedre værktøjer med hjemmefra til at overholde gældende regler i hjem og samfund og ellers føle konsekvenserne af ikke at gøre det, var denne situation ikke opstået. Det er ikke alene børnene, der har fejlet, det er også forældrene.

Jeg talte med en dansker, bosiddende i Sverige, og ivrig samfundsdebatør derovre. Hun er glad for det svenske samfund og føler ikke, at børnene der er et udstillingsvindue for de voksne og familien i samme omfang, som de er her i Danmark. Svenskerne er måske lidt mere autoritetstro, end vi er, og retter sig i højere grad efter de givne regler - rygning, alkohol, trafik - men i Danmark skal enhver autoritet og enhver regel udfordres og helst brydes, for lige at undersøge om det dog ikke nok kan gå alligevel.

Kun på ét punkt kan skolen - måske - kritiseres; jeg tror ikke, man kan nægte forældre til børn under 18 år at have kontakt med børnene i en situation som denne, hvor det fremgår, at skolen har isoleret børnene uden mulighed for at kontakte forældrene.

Bernstorffsminde: Stor respekt for ledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce