Arbejsmarked: Vil S fastholde folk på kontanthjælp?


Arbejsmarked: Vil S fastholde folk på kontanthjælp?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Uffe Clausen, Hjortevej 8, Korup - fhv. politikommissær
Billede
Læserbrev. 

"Vil du tage kontanthjælpen fra dem?". Sådan udtalte borgmester Peter Rahbæk Juel (S) sig to gange i en afslutningsdebat på TV2 i en valgduel med Jane Jegind (V), der blev afbrudt af ordstyreren, da hun ville svare. Hvorfor måtte vi ikke høre hendes svar?

Er det socialdemokratisk politik at fastholde folk på kontanthjælp, især mange indvandrerkvinder, der lever i et lukket patriarkalsk mandsdomineret samfund, hvor vold og magt er dagens orden. I et samfund styret af imamer i en middelalderlig kultur?

Er det dem, borgmesteren vil holde på kontanthjælp og væk fra arbejdsmarkedet, eller hvad mener han med udtalelsen?

Det er offentliggjort, at ungdomskriminaliteten er steget meget bekymrende blandt unge af anden etnisk herkomst, der lever i de lukkede muslimske miljøer. Og det er hele tiden galt med Vollsmose, hvor man i årenes løb har brugt mange hundreder af millioner kroner fra det offentlige stort set til ingen verdens nytte. Og man bliver ved med at støtte en kultur, som kun vil, hvad de selv vil.

Som den eneste bydel i Odense har Vollsmose et kommunalt sekretariat og en nærpolitistation, og politiet har ansat en såkaldt brobygger, den muslimske Asmar Abdol-Hamid, som efter min mening er en dårlig rollemodel, fordi hun signalerer muslimsk middelalderlig kultur ved sin påklædning og adfærd. Og det viser sig, at hendes indsats ikke har haft nogen effekt.

Kunne man tænke sig, at man kunne få brudt nogle barrierer, hvis de muslimske kvinder, der er arbejdsmarkedsparate, kom i arbejde og ud blandt andre i samfundet? Kunne det få en positiv effekt på familielivet og åbne for, at de får et andet syn på samfundet for dem selv og deres børns muligheder?

Store kulturforskelle gør, at det er svært at gennemføre integration. Imidlertid vil jeg påstå, at det kan lykkes at få mange indvandrerkvinder i arbejde, men det er nødvendigt at skære igennem og fortælle dem, at de skal arbejde, når de kan anvises arbejde og er arbejdsmarkedsparate.

Jeg er sikker på, at der blandt indvandrerkvinder findes mange arbejdsressourcer, og én af vejene at gå kunne være at lave nogle følordninger indenfor madlavning på plejehjem og anvise arbejde i hjemmehjælpen. Det ligger i den muslimske kultur at passe godt på de ældre. Hvorfor skulle de f.eks. ikke kunne tage ud sammen med en hjemmehjælper og gøre rent? To kan gøre mere rent end én, og så der kan ydes en bedre service.

Skulle de ikke kunne møde op på en arbejdsplads og udføre det arbejde, de udfører i hjemmet? Og skulle de ikke kunne gå i andet tøj end muslimsk klædedragt, så de ikke skiller sig for meget ud fra deres kolleger? Jeg mener, at det kan lade sig gøre og at se bort fra deres særkrav, som vi i Danmark ikke indrette os efter.

Vi må sætte dagsordenen og sige til dem, at hvis de ikke vil tage arbejde, må de undvære kontanthjælpen.

Arbejsmarked: Vil S fastholde folk på kontanthjælp?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce