Arbejdsmarked. Person i ulønnet praktik tager job fra en anden


Arbejdsmarked. Person i ulønnet praktik tager job fra en anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det er mild sagt en lidt unuanceret strategi, Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense har anlagt for at få flere i arbejde. Den går ud på, at alle skal have flere samtaler og sendes i virksomhedspraktik.

Lukning af Mødrehjælpens projekt er blot det seneste udslag af denne nye strategi. Ingen tvivl om, at gode og løbende professionelle samtaler er et vigtigt redskab i socialt arbejde, og heller ingen tvivl om, at brobygning og ulønnet praktik hjælper nogen, men absolut ikke alle. 

Grundprincippet i fagligt socialt arbejde er individuel behandling og passende løsninger. Det er ikke fornuftigt at bruge den samme metode til alle. Mennesker er unikke, selv om de deler samme sociale problem. Mennesker, er forskellige. Ligeledes deres situation og deres udfordringer. En enkelt metode til alle uden arbejde er som at udskrive en enkelt recept til alle patienter. 

Man skal ikke smide barnet ud med badevandet. Der er ingen grund til at ødelægge nyttige gamle tilbud for at bruge ressourcerne til at finanserne et enkelt nyt tilbud til alle.

Overdreven brug af en metode kan give bagslag. Det gælder også virksomhedspraktik.

En af konsekvenserne er, at for hver gang vi sender en person i ulønnet praktik, hvor han/hun i mere eller mindre grad udfører et reelt stykke arbejde for en virksomhed, optager vi en ordinær jobmulighed for en anden ledig.

For hvad skal min motivation som virksomhed være for at betale løn og ansætte nogen, og dermed påtage mig en række forpligtelser, når jeg kan få arbejdet udført på den offentliges regning, uden omkostninger og forpligtelser?

 

Det er selvfølgelig ikke alle virksomheder, der misbruger systemet. Men incitamentet til at gøre det, vokser, når vi bombarderer virksomhederne med ulønnet arbejdskraft.

Der er behov for en bred vifte af indsatser, for at bringe dem, der kan, tættere på selvforsørgelse. Man skal ikke lukke de gode tilbud. Man skal hjælpe dem til at blive bedre og hjælpe flere.

 

Arbejdsmarked. Person i ulønnet praktik tager job fra en anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce