Arbejdsmarked. Pauser? Hvornår?


Arbejdsmarked. Pauser? Hvornår?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

I Fyens Stiftidende 11. januar er Allan Holm Nielsen igen på banen angående offentligt ansattes "betalte" pauser.

Desværre ved AHN intet om arbejdet på en hospitalsafdeling. På en typisk arbejdsdag er vi max seks på arbejde, en blanding af social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker. Patienterne er opdelt i op til fire grupper, og vi har så ansvaret for "vores" egne patienter og sætter os ind i deres sygehistorie.

Skal jeg kunne være ansvarlig på gangen, i en pause, vil jeg være nødt til at vide noget om patienterne: Kan de forflytte sig selv, skal der observeres noget bestemt ved f.eks. toiletbesøg, er patienten klar og relevant, hvilket er meget vigtigt at vide ved en forflytning + mange mange andre ting. Vores pause bliver ofte brugt på små personalemøder, undervisning og aftaler om resten af vagten, samtidig med vi passer vores patienter.

Fred en halv time hvor vi kan forlade afdelingen kunne da være fint, men det ville betyde, vi skal være mere personale. Vi skal fortsat mødes til undervisning, info og planlægning, hvad er så tjent? Hvad med vagterne, hvor det ikke kan lade sig gøre, da vi så ikke kan overholde et beredskab i tilfælde af hjertestop, hvilket faktisk sker med mellemrum på en hospitalsafdeling?

I øvrigt er vores pause betalt gennem vores overenskomst, så bare den ekstra lønstigning vil blive dyr for vores arbejdsgiver, uden der rent faktisk er opnået nogen forbedring.

Jeg tror, det vil blive dyrt i "forstyrrede pauser" og udløse meget overtidsbetaling, når dagens pause vanen tro, alligevel ikke kan holdes. Når man arbejder med mennesker, store som små, kan man aldrig forudsige hvad der sker, ting som er lige ud af landevejen kan på et splitsekund ændre sig til noget der bliver kompliceret, som man ikke bare kan gå fra. Jeg tror AHN skulle prøve, for alvor, at tænke over, hvilke konsekvenser det vil få, hvis vores pause blev pillet ud af arbejdstiden, og hvor dyrt det kunne blive for det offentliges arbejdsgivere.

Arbejdsmarked. Pauser? Hvornår?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce