Arbejdsmarked: Offentligt ansatte tør ikke ytre sig


Arbejdsmarked: Offentligt ansatte tør ikke ytre sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det står dårligt til med den højt besungne ytringsfrihed ikke mindst blandt de offentligt ansatte. En undersøgelse fra FTF viste tidligere, at tre ud af fem ansatte ikke tør beklage sig over deres arbejdsforhold. Og udviklingen er gået den forkerte vej.

De offentligt ansatte frygter, at det vil få negative konsekvenser for dem, hvis de udtaler sig om deres arbejdsvilkår, og mange af dem, der har stået offentligt frem med kritik, har oplevet, hvordan de efterfølgende har fået advarsler, er blevet chikaneret eller direkte har mistet deres job.

Det er ikke i orden.

På landsplan foreslår Alternativet derfor bl.a., at der indføres en generel lovbestemmelse, som slår fast, at en offentlig arbejdsgiver ikke må indføre sanktioner som reaktion på udtalelser om kritisable forhold på arbejdspladsen, ligesom der ønskes en særlig ansættelsesretslig beskyttelse af offentligt ansatte. Det kunne være i form af genansættelse eller kompensation ved eventuel fyring eller negative ledelsesreaktioner som f.eks. degradering og chikane.

Det er en absolut tiltrængt beskyttelse af offentligt ansatte. Alt for mange tier stille om deres stressende og umenneskelige arbejdsforhold, og resultatet bliver dårligt arbejdsklima kollegerne imellem, uvenlig og forkert håndtering af borgerne og - direkte registrerbart: større sygefravær.

Selvfølgelig skal kommunerne ikke vente på, at der kommer en lovbestemmelse, der kræver ytringsfrihed for offentligt ansatte. I Odense Kommune vil Alternativet arbejde for, at det bliver en naturlig og selvfølgelig ting, at man kan tale åbent og direkte, når man oplever urimelige arbejdsforhold.

Alternativet står for åbenhed, tillid og gensidig respekt.

Arbejdsmarked: Offentligt ansatte tør ikke ytre sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce