Arbejdsmarked: Mere sygdom i det offentlige


Arbejdsmarked: Mere sygdom i det offentlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det er et faktum, at sygefraværet er større på offentlige arbejdspladser end private. Det er selvfølgelig ikke, fordi at de mennesker, der arbejder i det offentlige, er anderledes end dem, der arbejder i det private.

Men hvad gør så forskellen. Er der en indgroet mistillid fra topledelsen i det offentlige, der gør forskellen?

Er det Folketingets mange ønskede kontrolforanstaltninger, der giver mere sygdom i det offentlige. Det kan ikke være medarbejderne, der er noget galt med. For de samme medarbejdere kunne lige så godt være ansat i en privat virksomhed. Er organisationspyramiden generelt lavere i private virksomheder? Får medarbejdere mere personligt ansvar på en privat virksomhed?

Det tror jeg. Jeg har arbejdet både i det offentlige og i det private. I det private var der ikke langt fra mig til topledelsen - selv i store firmaer. I det private fik jeg udstukket nogle retningslinjer og mål. Så var det op til mig indenfor retningslinjerne at nå målet. Det giver arbejdsglæde og frihed til at nå målet. Det giver entusiasme for opgaven.

I det offentlige bliver man ofte dirigeret og kontrolleret på detailniveau. Hjemmehjælperen har en computer med sig og skal gennem sin dag dokumentere, hvor han/hun er på givne tidspunkter, og hvilke arbejdsopgaver der udføres. Det er kontrollerende og ikke befordrende for et godt arbejdsmiljø. Det giver stress. Det giver ikke udfordringer i arbejdsopgaven, men der i mod udfordring at tilfredsstille sine ledere med informationer om ens eget arbejde. Jeg er overbevist om, at ledelsesformen mange steder i det offentlige bør ændres. Det vil i øvrigt også spare mange ledere og kontrollanter og give flere varme hænder. Og mindre sygdom.

Arbejdsmarked: Mere sygdom i det offentlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce