Arbejdsmarked. Er der en vismand til stede?


Arbejdsmarked. Er der en vismand til stede?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjarne Herhold, Mølledammen 4 A, Faaborg
Billede
Læserbrev. 

Jeg er ikke cheføkonom. Så forklar mig dette paradoks: I maj offentliggjorde VLAK-regeringen en 2025-plan, hvor en omlægning af SU'en indgår som redskab. Landets unge skal tidligere ud på arbejdsmarkedet og øge beskæftigelsen, hvilket en SU-reform skal hjælpe med.

"Tidligere ud på arbejdsmarkedet." Hvordan hænger det sammen med nedenstående: Hvis du bliver længere tid på arbejdsmarkedet, kan du se frem til at få en højere folkepension i form af et ekstra tillæg. Det er en af gulerødderne i regeringens nye udspil, der skal få folk til at udskyde tidspunktet, hvor de går på pension.

"Hvordan hænger det sammen med, at de unge skal tidligere ud på arbejdsmarkedet, når dette arbejdsmarked med længere tid for ældre optager arbejdspladser for de unge."

Var det ikke bedre, at man kan trække sig ud som ældre - hvis man lyster - uden økonomiske ulemper, så man kan nyde livet i flere år efter mange år i arbejde. Det gælder især dem, der har arbejdet hårdt som f.eks. håndværker med fysiske lidelser til følge. 

Dem bag skrivebordene kan holde længere, da kroppen rent fysisk ikke er nedbrudt på samme måde - lige bort fra rygsmerter som følge af at side i en kontorstol. Her er der nok råd til en fysioterapeut eller en kiropraktor.

Som sagt er jeg ikke økonom, men prøver bare at anskue tingene fra min begrænsede viden på det område. Så er det muligt at en vismand eller andre kan give mig en kort letfattelig begrundelse.

 

 

 

Arbejdsmarked. Er der en vismand til stede?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce