Alkohol. Jeg hader at tørre dit bræk op


Alkohol. Jeg hader at tørre dit bræk op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Xenia Perino, student 2017
Billede
Læserbrev. 

Der er forhold, der kan gør mig trist og tung om hjertet. Når det ikke er brystreklamer på FynBus eller gymnasiets karakterræs, er det min generations drukkultur.

Sommeren 2017 er tiden, jeg længe har set frem til. Her bliver jeg nemlig student. Men at blive student er mere end bare lige. Udover at skulle bestå eksamenerne skal alle de pinlige drukhistorier skrives i Den Blå Bog. Årgangens bedste bryster og den lækreste fyr skal findes. Det perfekte kluns til galla skal købes. Og som toppen af kransekagen skal det besluttes, hvor mange genstande klassekassen skal give penge til. Nej, i min klasse tales der ikke om fem kasser øl til deling. I min klasse nærmer det sig 25 kasser - og det er bare til lastbilsturen. Beslutningen afrundes naturligvis med et "fuck, vi skal være hammerlamme".

Det giver mig kvalme. Det giver mig ondt i maven. Og det giver mig mest af alt lyst til at blive hjemme. Og jo, jeg elsker at feste, at danse, at høre høj musik og at være iblandt og sammen med mine venner.

Alkohol, jeg hader at tørre dit bræk op. Jeg hader at se dig lamme mine venners hjerner og at skulle høre på, hvor mange du nu har blackoutet. Jeg hader at tage mig selv i at spille fuld, fordi de sociale koder siger, at ædru er pinlig. Jeg hader, at en fest kun er mulig, når du er fylder alt. Og jeg hader, at vores - vi unges - verden drejer om dig.

Kære klasse. Jeg kan godt lide jer. Jeg synes, at I er skønne. Jeg vil gerne være en del af fællesskabet. Jeg vil gerne være sammen med jer. Men når vi er sammen, er vi ikke sammen, vi er bare fulde.

Jeg ønsker, at vi kan snakke om andet end, hvem der nu knækker sig i hækken. Jeg ønsker, at vi kan passe på os selv og hinanden. Allermest ønsker jeg, at vi kan huske at have sagt varmt og kærligt farvel til hinanden og gymnasietiden.

Alkohol. Jeg hader at tørre dit bræk op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce