Aktiv dødshjælp: Kør folkekirken ud på et sidespor


Aktiv dødshjælp: Kør folkekirken ud på et sidespor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Hvorfor bliver folkekirkepræster fortsat taget med på råd, når politikerne i et moderne samfund som det danske skal træffe afgørelser i sager med svære etiske problemstillinger?

Folkekirkepræster, hvis moral, etik og livsforståelse bygger på et fundament af kristen overtro og vrøvl.

Er man så naiv og enfoldig, at man tror på jomfrufødsel og genopstandelse og i fuldt alvor mener, at der er tale om sandfærdige beretninger, når man i Bibelen kan læse om en tømrer med magiske evner, der gik på vandet og bespiste flere tusind mennesker med fem brød og to fisk, så bør man ikke anvendes som rådgiver i seriøse politiske sammenhænge.

Man burde i stedet overveje at få sig en tid hos en psykiater.

Og skulle der blandt præsterne være nogle, der er blevet så oplyste, at de har erkendt, at Bibelen mest af alt er en eventyrbog fyldt med religiøse skrøner, og alligevel mod bedrevidende vælger at holde liv i det kristne folkekirkecirkus, de er ansat i, må konklusionen være den samme - de bør ikke tages med på råd i alvorlige og vigtige etiske diskussioner.

Desværre er folkekirken og dens præster endnu ikke blevet kørt ud på det sidespor, hvor de hører hjemme, og det kristne moralske arvegods kan derfor stadigvæk i en vis udstrækning blokere for en fornuftig udvikling i vores samfund.

Det ses med al tydelighed, når det gælder indførelsen af aktiv dødshjælp. Vi har i den grad brug for at få en tidssvarende human lovgivning, der giver uhelbredeligt syge mennesker lov til at vælge livet fra, når deres tilværelse har udviklet sig til et smertefuldt helvede.

Der findes ingen fornuftig grund til at trække et døende menneskes lidelser i langdrag, men dybt i den danske folkesjæl sidder resterne af den kristne kirkes fordømmende dogmer og undertrykker fornuften.

Selvom et menneske, der vælger at dø for egen hånd, ikke længere bliver begravet udenfor kirkegårdsmuren, så bliver selvmord stadigt, på grund af vores vanetænkning, opfattet som noget skamfuldt, fejt og grundlæggende forkert. Man har værsgo at lide til den bitre ende.

Og når en borger i det danske samfund vælger at vise medfølelse og i et anfald af næstekærlighed hjælper et medmenneske til at få afsluttet sit lidelsesfulde liv, bliver vedkommende i kraft af vores inhumane og forældede lovgivning behandlet som en kriminel og hængt ud som morder.

Vorherre bevares.

Aktiv dødshjælp: Kør folkekirken ud på et sidespor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce