Afgrøde. Hvem ejer disse kartofler?


Afgrøde. Hvem ejer disse kartofler?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Thyge Andersen, Klavs Berntsensvej 85, Odense S
Billede
Læserbrev. 

At affald, såsom dåser og flasker, med eller uden pant, bliver smidt i naturen, er en kendt ting. Det holder nok ikke helt, at det er personer under 30 år, der smider tingene, og at det er personer over 60 år, der samler det op igen, især pensionister. 

En helt anden historie er, at der er nogle store marker beliggende øst for Hollufgård, som de senere år er blevet meget dårligt dyrket. Det betyder bl.a. sen såning og i dårligt forberedt jord. Markerne ligner mest af alt brakområder.

Hen på sommeren kan man fra Hvilehøjsvej opleve et snestormagtig syn, når tidselfrø i store mængder letter fra markerne. Landbrugsafgrøderne har trange kår her. 

Nu her lige før jul er der et par kartoffelmarker, hvor kartoflerne stadig er i jorden. De har været klar til optagning i mindst to måneder. Hvem har ejendomsretten eller dyrkningsretten til området? Det kan umuligt være en landmand, der kan være så sjusket. 

Kan det være Odense Kommune, der "dyrker" disse braklignende marker. I så fald bør ansvarshavende sættes på porten omgående. En meget lille prøveoptagning den 12. december viste, at der er masser af fine kartofler i den snedækkede jord. De er ikke frosne endnu. Men det er på meget høje tid, hvis noget skal reddes.

 Jeg håber ikke, som skatteyder, at det er kommunens folk, der er så økonomisk uansvarlige. Jeg er opvokset i Jylland på en sandjordsgård. Her var kartoffeldyrkning altid en større del af afgrødemængden. Da blev kartoflerne taget op af jorden, når tid var.

Skolebørn havde kartoffelferie (efterårsferie), og samlede kartofler op rundt omkring. Det kunne måske give fem kroner for en hel dags arbejde. Disse tider skal vi selvfølgelig ikke tilbage til, men vi børn lærte noget om tingenes værdi. Det må der gerne vendes lidt tilbage til.

Kunne det være en idé, at de personer, der har fået afslag på julehjælp, kunne søge om et sankekort til eget forbrug af de mange kartofler, der stadig ligger i jorden? Mon der ville dukke nogen op?

Afgrøde. Hvem ejer disse kartofler?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce