Ældrepolitik. Odense bør blive mønsterkommune


Ældrepolitik. Odense bør blive mønsterkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det er mit håb som  ældre medborger i Odense Kommune, at Odense kan blive en mønsterkommune for de ældre at leve og bo i.

Som det sikkert er flere læsere bekendt, følger jeg med i debatten og forsøger at finde ud af, hvad det er for en ældrepolitik, Odense ønsker at føre, men det har været lidt svært. Derfor har jeg stillet mange opklarende spørgsmål til Ældre- og Handicapforvaltningen og ældrerådet, for vi skal i Odense følge med og have en bedre ældrepolitik, og vi skal have et ældreråd, som har tydelige visioner og en ældrepolitik, så de ældre og byrådspolitikerne ved, hvor ældrerådet står.

Man skal ikke nøjes med at se indad, men også søge oplysninger udefra. Er der nogen, der gør det bedre, og kan vi høste erfaringer?

16. maj har jeg haft et møde med ældrerådmand Jette Skive (DF) i Aarhus og den juridiske chef, ligesom jeg besøgte lokalcenter Tranbjerg og talte med flere ældre beboere, personalet og brugerrådsformanden.

Efter mødet mener jeg, at vi i Odense i et samarbejde kan høste en del erfaringer fra Aarhus. Og hvorfor ikke gøre det?

I Aarhus havde ældrerådmanden den vision, at der skulle føres en bedre ældrepolitik, med hjertet på rette sted, som hun sagde, og visionen er blevet til virkelighed til gavn for de ældre.

Maden på plejehjemmene bliver lavet fra bunden af ernæringsassistenter i plejehjemmenes køkkener. Der dufter af mad. Personalet er glade og tilfredse, og de ældre, jeg talte med,  var tilfredse og virkede glade. Direkte adspurgt ønskede de ikke, at maden skulle komme fra et storkøkken og skulle opvarmes på stedet.

Jeg vil opfordre rådmanden for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen (EL), til at begynde med at vise samme store engagement på ældreområdet, som han udviste under byrådsdebatten 17. maj., da det igen drejede sig om store bevillinger til Vollsmose.

Og jeg vil håbe, at et nyt ældreråd som sin første opgave arbejder på at komme med visioner og en ældrepolitik, som er tydelig for de ældre.

 

Ældrepolitik. Odense bør blive mønsterkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce