Ældrepolitik. Nytænkning er svært


Ældrepolitik. Nytænkning er svært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

I Bjarne Hilmerssons kommentar 16. maj på min artikel i FS 14. maj om Nye Borgerliges ældrepolitik, kan jeg se, at jeg ikke har udtrykt mig klart nok, eller at nytænkning er svært at forstå.

Vi vil selvfølgelig ikke lege julemænd og give alle rige som fattige en voucher, men når en ældre eller handicappet i dag bliver visiteret til en plejehjemsplads, er det kommunen, som bestemmer, hvor vedkommende skal placeres.

Nye Borgerlige mener, at den ældre sammen med pårørende, selv skal kunne vælge, hvor vedkommende skal tilbringe sit liv. Er man visiteret til en plejehjemsplads kan borgeren få en voucher, som dækker en almindelig plejehjemsplads i kommunen. Hvis den reelle pris på en plejehjemsplads er kr. 30.000 om måneden, kan man få en voucher på dette beløb. Ønsker man en anden løsning eller komme på et dyrere plejehjem, kan man selv betale differencen. Sådanne valg har man haft hele livet og sådan bør det også være i alderdommen.

Man skal ikke umyndiggøres. Det kunne jo betyde, at vi fik private plejehjem, som var mere effektive, og vi fik en endnu bedre service end på de offentligt drevne plejehjem. Det er altid godt med konkurrence.

Bjarne Hilmersson, jeg beskylder ikke nogen for at pjække, men private virksomheder har en langt lavere sygdomsfrekvens blandt sit personale end offentlige institutioner. Grunden kan være den, at kommunens varme hænder er detailstyrende og meget kontrolleret. Det er ikke motiverende for medarbejderen. At have indflydelse på sin egen arbejdsdag og få tildelt ansvar for opgaverne giver engagement og arbejdsglæde.

Det er ikke lederne, der er noget galt med. Men mål og metoder bestemmes af politikere og embedsmænd langt fra virkeligheden, hvilket ikke giver optimale og effektive arbejdsbetingelser. 

 

 

Ældrepolitik. Nytænkning er svært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce