- Sprognævn til Bogense er en tidlig aprilsnar


- Sprognævn til Bogense er en tidlig aprilsnar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Lund Jensen, Ådalsvej 279, Odense SV
Billede
Læserbrev. 

Beslutningen om at flytte Dansk Sprognævn til Bogense er forhåbentlig ikke endelig. For der er en række gode argumenter for at undlade denne flytning af nævnet fra Frederiksberg til Fyns mindste købstad. Ingen af sprognævnets ansatte, fraset direktør Sabine Kirchmeier, ønsker at flytte til det det nordfynske. Pendling er umulig for personer med børn og familie i København. Den offentlige transport til og fra Bogense er langsommelig og besværlig.

Det er bestemt ikke, fordi nogen personer har noget imod Bogense. Al snak om "københavneri", "cafélatte-segmentet" m.m. er dybt latterlig og fornærmende over for de pågældende mennesker. Bogense er en smuk, dejlig, hyggelig og charmerende by, som jeg selv besøger med glæde flere gange om året.

Pointen er, at sprognævnet er en højtspecialiseret arbejdsplads, hvor sprogforskere, sprognørder og intellektuelle lingvister har deres daglige gang. Disse personer findes ikke på Nordfyn, måske til en vis udstrækning i Odense-området, men i højere grad i hovedstadsområdet. De har deres gang i nævnet, men også på KU, som ligger blot 10 minutter væk med metroen. Møder er nemme at arrangere, og der er etableret et fagligt miljø. Nævnet rejser også til udlandet, og det er ulig nemmere fra København. Resultatet ved en udflytning er eksorbitante flytteudgifter, øget pendling og en hulens masse besvær. Samt tab af højtkvalificeret arbejdskraft.

Ifølge "tilhængerne": Uha, alt kan lade sig gøre: pendling over lange afstande året rundt fra København til Bogense. Absurd. Møder på Skype? Nemt. Men hvordan mon det er muligt at diskutere udtale af ord, lyde og andre finurligheder gennem cyberspace? Idéerne er mange, men de er "helt ude i hampen" i forhold til virkeligheden.

Professor Anne-Marie Mai synes ikke, idéen er så tosset endda. Men hun bor i Veflinge og arbejder på SDU, så hendes argumenter er ganske uinteressante i denne her sammenhæng.

Måske skulle interesserede og beslutningstagere læse de indlæg, som har været i Politiken omkring flytningen. Seriøse og velargumenterede indlæg fra mennesker, som har forstand på sagen. Eller lytte til Bogense-drengen, forfatter Leif Davidsen, der er en mand med både forstand og udsyn.

At Bogense har brug for nye arbejdspladser, er evident. Men borgmester Morten Andersen behøver kun tage fat i sin mobiltelefon og ringe til sin gode partifælle Lars Løkke Rasmussen. Så skulle den sag være klaret. Men sørg for at, det er arbejdspladser, der passer til byen, og at byen passer til dem. At det ikke er tvangsægteskaber. Men et forhold, der er frivilligt og båret af kærlighed og respekt for hinanden. Dansk Sprognævn til Bogense er og bliver en tidlig aprilsnar. En skandale. Og en decideret ommer.

- Sprognævn til Bogense er en tidlig aprilsnar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce