- Jeg ved godt, hvor jeg vil bo


- Jeg ved godt, hvor jeg vil bo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Storm, Søndergade 8, Middelfart
Billede
Læserbrev. 

Jeg ved godt, hvor jeg selv vil bo. Derfor bliver jeg boende, hvor jeg bor - nu på seksogfyrretyvende år. Gad vide hvor alle de andre i Danmark helst vil bo? Ved vi noget om det? Vi kan til hver en tid få et øjebliksbillede af, hvor vi alle sammen bor. Vi kan se, hvor det vokser, og hvor det aftager. Men er det så udtryk for, hvor vi helst vil bo?

Vi har statistiske øjebliksbilleder af, hvor vi faktisk bor. Set over vore livsforløb, så flytter vi mange gange. Undertiden flytter nogle af os til et nyt område og til samme type bolig. Eller vi flytter til noget bedre eller til noget ringere. Eller måske til noget større eller til noget mindre.

Der er selvfølgelig noget, der er afgørende for, hvor vi sætter bo. Det er pengepungen. Nogle har råd, andre ikke. Og så er der arbejdet. Vi flytter selvfølgelig også efter arbejdet.

Alt i alt er det med, hvor vi bor, og hvor vi gerne vil bo, sammensat og noget, der flytter sig. Det er ikke statisk. Vi interesserer os også for, hvordan vi skal bo i Danmark. Mon vi gør det på en positiv måde? I nogle tilfælde får vi vist de forkerte briller på. Og med dem stirrer vi os til tider noget blinde. Vi får stirret på noget, vi kalder udkant og på noget, vi kalder ghetto.

Eller rettere sagt nogle af os nedstirrer sådanne størrelser. Er det forkert at fastslå, at denne interesse kommer fra mennesker, der ikke selv bor de pågældende steder? Har vi opdaget, at mange gennem tiden er flyttet fra land til by? Har vi opdaget, at mange flytter videre fra de såkaldte ghettoer, og at nye flytter ind?

Naturligvis bestemmer man sig selv for at flytte videre. Men man tager bestik af situationen og flytter i mange tilfælde til noget, man synes er bedre. Når landet affolkes og centraliseres, afspejler det stærke kræfter i samfundet. Når man flytter ind i et stort boligområde og derfra igen, så skyldes det på godt og ondt vilkår i samfundet.

De måder, vi bor på, er udtryk for, hvordan vi har indrettet samfundet. Det er nødvendigt, at vi forholder til disse samfundsforhold i stedet for blot at beskæftige os med kosmetiske, symbolpolitiske, retoriske, medieskabte - ja med overfladiske spørgsmål.

- Jeg ved godt, hvor jeg vil bo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce