- Et pudsigt ståsted for en socialdemokrat


- Et pudsigt ståsted for en socialdemokrat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Allan Holm Nielsen, Grævlingevænget 163, Nyborg
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Sonja Marie Jensen (byrådsmedlem for S, Nyborg) kritiserer i søndagens avis i hårde vendinger ansættelsesvilkårene for de offentligt ansatte i ældre- og sundhedssektoren Nyborg Kommune (trods hun selv påpeger, at tilfredshedsundersøgelser viser noget andet).

F.eks. angriber hun, at mange arbejder på deltid. Det anprises ellers andre steder som et stort plus, at man som ansat i Danmark netop har råd og mulighed for at prioritere familien og arbejde mindre end 37 timer. Underligt at Sonja Marie Jensen mener, at den mulighed skal begrænses. 

Et andet overenskomstmæssigt punkt, Sonja Marie Jensen kritiserer, er de betalte pauser, og det at man som konsekvens heraf står til rådighed. Jeg er sikker på, at arbejdsgiverne ville sætte stor pris på, at den rettighed blev ophævet, og at arbejdstiden i stedet blev sat op med f.eks. en halv time om dagen, for at personalet så havde ret og tid til at sætte sig ned og spise deres mad.

Dernæst kritiserer Sonja Marie Jensen de offentligt ansattes opsigelsesvilkår og pensionsordninger. Trist, at hun ikke har sat sig ind i arbejdsmarkedet generelt, for så ville det gå op for hende, at vilkårene i det offentlige ofte er langt bedre end i det private. De dyre aftaler er snarere en af grundene til, at jobbet er så presset, for det gør det dyrt for kommunerne og staten, når der skal justeres på behovet for arbejdskraft og skæres ned i perioder med mindre at lave.

Måske ønsker Sonja Marie Jensen i virkeligheden den danske model afskaffet, så forhandling af løn- og ansættelsesvilkår overgår fra fagforening og arbejdsgiverforening til politikerne? Pudsigt ståsted for en socialdemokrat, men o.k. - Bjarne Corydon havde jo samme ambitioner, da han kaldte sig medlem af S. 

Og det er ærgerligt, at SMJ bidrager til mytedannelse, når hun påstår, at man ikke skulle respektere de mange ansatte i skole-, ældre- og sundhedssektoren. Intet kunne være mere forkert, og det bidrager blot til at skabe splittelse og splid, at man puster sådanne usandheder op.

- Et pudsigt ståsted for en socialdemokrat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce