Middelalderfantasi


Middelalderfantasi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsterpipen

Med udgangspunkt i Middelaldercentret i Nykøbing F. er en original ide om at genskabe musik fra den sene middelalder blevet realiseret. Musikken er skabt ud fra forestillinger om, hvordan den kunne have lydt på den tids mere primitive instrumenter.

Der er tale om musikalsk eksperimentalarkæologi, der dels bygger på viden dels på fantasi. Falsterpiben, der er i familie med sækkepiben, er i rekonstrueret form dominerende i otte små instrumentalnumre skabt af Michala Østergård-Nielsen. Med en kniv som eneste redskab er samtlige de instrumenter, der benyttes, blevet rekonstrueret af Flemming Kjær - bl.a. benfløjte, lyre, fidel, rammetromme og bjælder.

Klangen er fremmedartet og rustik, men alligevel så melodisk og rytmisk, at de enkle melodier er til at danse og synge til. Målet har været at lave folkemusik af samme art, som den tids musikanter kan have beskæftiget sig med, og i hvert fald er titlerne samtidsagtige - som "Fest på slottet", "Markedspladsen", "Pilgrimsfærd", "Gabestokken" og "Dansen går".

Den musikalske fantasirejse giver sig ikke ud for at være videnskabelig korrekt, men er som et historisk projekt både spøjst og tankevækkende.

Middelalderfantasi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce