Teaterpris: Malene Melsen nomineret til Teaterpokalen 2017

I Molières "Den indbildt syge" spillede Malene Melsen husholdersken Toinette, som undervejs forklæder sig som en snu kvaksalver. Foto: Emilia Therese

Teaterpris: Malene Melsen nomineret til Teaterpokalen 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Malene Melsen kan vinde teaterpris for sine roller i "Den indbildt syge" og "Lev menneske".

Odense-skuespilleren Malene Melsen er ikke uvant med at blive nomineret til danske teaterpriser. Hun har to gange været indstillet til en Reumert, og nu er hun nomineret til Teaterpokalen 2017 for to af de roller, hun har spillet på Odense Teater.

Det er rollerne som den geskæftige husholderske Toinette i Molières komedie "Den indbildt syge" og rollen som leverpostejfarvet kvinde med boblende udlængsel i Lærke Sanderhoffs "Lev menneske", der har begejstrert medlemmerne af Foreningen Danske Teaterjournalister, som står bag Teaterpokalen. Tidligere på året nominerede CHP Culture også Malene Melsen til Årets Kvindelige Skuespiller for rollen i "Lev menneske".

47-årige Malene Melsen, der er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1996, har tidligere været Reumert-nomineret til Årets Kvindelige Hovederolle for sin rolle som psykiatrisk patient i Beate Grimsruds "En dåre fri" og til Årets Kvindelige Birolle for sin rolle som den ret så androgyne Jacques i Shakespeares "Som man behager". 

Flere af de nominerede har også tilknytning til Odense Teater. Således er instruktøren Hans Rønne bl.a. nomineret for sin opsætning af "Lev menneske" på Værkstedet. Blandt de øvrige nominerede er to skuespillere, der er uddannet fra skuespillerskolen ved Odense Teater: Kirsten Olesen, der er nomineret for sin rolle i "Frøken Julie" på Det Kongelige Teater, og Christine Albeck Børge, der er nomineret for monologen "Transfervindue" ligeledes på Det Kongelige Teater. De øvrige nominerende er dramatikeren Line Mørkeby for monologen "Jeg løber" på Det Kongelige Teater, og Andreas Jebro, der spillede titelrollen i Holbergs "Erasmus Montanus" på Aarhus Teater. En rolle han tidligere på året inkasserede Årets Mandlige Hovedrolle-Reumert for.

Teaterpokalen uddeles i december 2017 og med prisen følger 50.000 kroner, som finansieres af Kulturministeriet. Prisen blev uddelt første gang i 1934.

Teaterpris: Malene Melsen nomineret til Teaterpokalen 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce