Multi-teatermanden Carsten Friis instruerer årets revy i Svendborg. Det er 134. revysæson i Rottefælden. I år med Jan Schou, Anne Herdorf Camille Rommedahl og Kim Brandt i et utal af roller.

Scene: Multiteatermanden og Årets Fynbo 2016, instruktør Carsten Friis, sang ikke "What a wonderful world" men det var lige ved, da han sammen med direktør Pia Ullehus, kunstnerisk leder Jan Schou og resten af revyholdet i går løftede det første slør omkring en både traditionel og fornyet, meget musikalsk, sjov, poetisk og eftertænksom Rottefælderevy 2017. Carsten Friis instruerer revy for første gang.

Rottefælderevyen 2017

Revyen har til huse i Danmarks ældste sommerteater, Rottefælden, Caroline Amalielund, Svendborg. Her har der været spillet revy i 134 år.Direktør er igen Pia Ullehus.

Jan Schou er for 19. gang revyens førstemand og kunstneriske leder.

Årets instruktør er den erfarne sommerspils- og teatermand Carsten Friis, som i 2016 blev Årets Fynbo for sit teaterarbejde. Det er dog første gang, han instruerer revy.

De andre medvirkende på revyholdet er: Anne Herdorf, Kim Brandt, Camille Rommedahl.

Kapelmester er igen Jens Krøyer, ligesom hans revyorkester består af Ole Caspersen og Guy Moscoso.

Lys og lyd tager Anders Brincker sig af, og Hanne Mørup er revyens kostumier.

Koreografi: Kim Brandt.

Der spilles fra 1. juni til 26. august.

- Det bliver ikke den mands sidste revy. Det skal jeg sørge for. Han er sjov, og hvor han styrer, sagde Jan Schou, som er revyens førstemand for 19. år i træk.

- Det er en gave at komme i Revyland og hver dag mødes med det hold skønne mennesker, sagde Carsten Friis.

Der var fra både ham og Jan Schou stor ros til resten af holdet. Kim Brandt,  som også var med i revyen i 2006, har også taget koreografien på sig. Musical-pigen Camille Rommedahl folder nu revytalentet ud, og den revyerfarne Anne Herdorf spiller for første gang revy i "Fælden". Anne Herdorf måtte lige til mobilen for at snakke med en revyforfatter, der i sidste øjeblik skriver en aktuel monolog til hende.

- Den politiske situation ude og hjemme er et stort tag selv-bord, sagde Jan Schou. Han lovede, at der i revyens 25 numre vil dukke et utal af parodier på kendisser op. Fra Donald Trump til dronningen, Thyra Frank og Simon Emil Ammitzbøll. Alle mulige kendte som ukendte danskere og verdensborgere. Så mange personer skal de fire spille, at der lægges pres på kostumier Hanne Mørup, frisør Vivian Lynge og deres hjælpere.

-  Vi har brug for revyen i vores kaotiske verden. Vi kan tage et par timer fri og få grin, poesi og satire serveret på en kærlig måde, sagde Carsten Friis. 

Han roste kapelmester Jens Krøyer og hans musikere, Ole Caspersen og Guy Moscoso, for revyens musik. Orkestret har udvidet med en sækkepibe, som Guy Moscoso lige nu sidder i USA og øver sig på.

- Vi har solgt flot med billetter, og det til trods for, at der er kommet flere fynske revyer til. Jeg tror, vi styrker hinanden, sagde Jan Schou.

Revyen har premiere 1. juni.

 

 

 

  • Af: