Vestkyst-ikon pimper Posten

Xzibit mistede sin for tidligt fødte søn Xavier sidste år. Det lærte ham, at man skal holde om sine børn hver eneste dag.
Foto: VAUGHN YOUTZ/Zuma Press

Vestkyst-ikon pimper Posten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske rapper Xzibit er et perfekt eksempel på en mediestjerne anno 2009. Han har haft sit eget show på MTV, har solgt millioner af plader og medvirket i film som "The X-Files" og "Afsporet"

Den 34-årige Alvin Nathaniel Joiner er bedst kendt som rapperen Xzibit. Den hårdkogte hiphopper er dog ved at bygge en lukrativ bibeskæftigelse som skuespiller op, hvilket ikke stod skrevet i manuskriptet, da han i midthalvfemsere rykkede til solskinsstaten, hvor han jævnligt gæsteoptrådte for hiphopkollektivet Tha Alkaholics og udsendte sit debutalbum "At the Speed of Life" i 1996.

Efter hans bedst sælgende album, "40 Dayz & 40 Nightz", udkom i 1998, begyndte filmkarrieren også at tage fart. Han fik mindre biroller i "Training Day" med Denzel Washington og "8 Mile" med Eminem. Og den scenevante rapper så ikke skuespillet som nogen større udfordring.

- Det faldt mig ret let, fordi det grundlæggende er det samme som at være i studiet, hvor man rapper det samme igen og igen, siger Xzibit, der helst ikke vil spille alt for mange stereotype roller som sort gangster.

- Jeg gider ikke det gangsterlort! Jeg vil spille roller, der fører mig væk fra den genre, jeg allerede befinder mig i, siger han.

Personlig tragedie

Selv om den californiske sol skinner på Xzibit, har der bestemt været mørke skyer på himlen.

Den 26. maj 2008 mistede han sin for tidligt fødte søn, Xavier, der aldrig blev stærk nok til at trække vejret selv. Han døde blot en uge gammel. I sådan en situation hjælper det hverken at være gangsterrapper, MTV-vært eller skuespiller.

- Det er unaturligt for en forælder at skulle begrave sit barn. Det lærte mig, at man skal holde om sine børn, beskytte dem og vise dem hver eneste dag, at man elsker dem. Man kan have alt den materielle rigdom i universet, man drømmer om, men det er stadig intet værd i forhold til din familie. Jeg føler mig velsignet og stiller ikke spørgsmål ved Guds store plan, men alligevel måtte jeg bruge noget tid for mig selv for at håndtere tabet, fortæller Xzibit, der i forvejen har sønnen Tremayne på 14 år.

Fryder sig over Obama

De senere år har der været en tydelig tendens til politiske synspunkter på Xzibits plader. Og med hans hudfarve in mente, kommer det ikke som nogen overraskelse, at han jublede, da Obama for tre måneder siden flyttede ind i Det Hvide Hus.

Troede ikke på det

- Jeg må indrømme, at jeg aldrig troede, jeg ville opleve en sort præsident. Jeg har altid fået at vide, at der ville komme en kold dag i helvede før en sort mand i Det Hvide Hus. Det kommer til at tage sin tid at rydde op i det rod, vi har oplevet de seneste otte år. Men jeg krydser fingre for Obama, selv om min tro går til manden oven på, understreger Xzibit.

Vestkyst-ikon pimper Posten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce