Udviklingshæmmede spiller i Solens Rige

I Bali arbejder en fast gruppe af otte deltagere og en projektleder på fuld tid med musik. Det er et slags forskningsprojekt, hvor der dagligt eksperimenteres med musikalske temaer på et stort udvalg af musikinstrumenter. Privatfoto

Udviklingshæmmede spiller i Solens Rige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det odenseanske rockband Bali rejser i dag af sted for at spille dets anden turné i Japan

Det er langt fra første gang, et dansk band drager til Japan for at spille en turné. Til gengæld er det ret sjældent, at samtlige medlemmer i en gruppe er psykisk udviklingshæmmede som tilfældet er med odenseanske Bali.

Bandet har de seneste syv år arbejdet sammen for at lave deres egen musik og ser deres rejse som dansk kulturformidling, da turnéen både skal formidle deres musik og den socialpædagogiske idé, der står bag projektet.

- Odense Kommune startede musikprojektet "Bali prospect music" i 2001 for at give mennesker med musikalsk begavelse og særligt behov for støtte en mulighed for at udvikle deres talent, fortæller projektleder Gerhard Pischinger, der er uddannet musikterapeut og musikpædagog.

Han ser sig selv som en slags "fødselshjælper" i den kreative proces, der går ud på at finde sit eget musikalske udtryk, der indtil videre har udmøntet sig i talrige koncerter, tre cd-udgivelser med egne kompositioner, en internetradiostation og et samarbejde med professionelle musikere.

- Arbejdet med musikken har i løbet af årene også givet gruppemedlemmerne højere selvværd og skabt en identitet for dem som musikere med liv og sjæl, fortæller Gerhard Pischinger.

Begejstrede japanere

Når Bali i dag sætter sig i flyet med kursen mod Japan, er det anden gang, de rejser til sumobrydningens hjemland.

De har derfor helt nye numre med i bagagen og fem nye spillesteder i sigte.

Den tidligere højskoleleder, japanske Chiba Tadao, der er bosat i Danmark, har formidlet kontakten mellem musikgruppen og japanske socialpædagoger og pædagogstuderende, der jævnligt besøger Danmark for at studere landets socialsystem.

Japanerne har hver gang været meget begejstrede over det indblik, de har fået i gruppens daglige arbejde, samt den glade og engagerede stemning, den professionelle indstilling og ikke mindst den velklingende musik.

- Derfor var der ingen tvivl om, at succesen skulle gentages, da det med hjælp fra Chiba Tadao lykkedes at få en ny turné i hus, siger Gerhard Pischinger og tilføjer, at koncerterne bliver kombineret med små seminarer for japanske pædagoger, pårørende og institutionsledere.

Desuden vil gruppens musikere fortælle om De Udviklingshæmmedes Landsforbund, ULF.

Udviklingshæmmede spiller i Solens Rige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce