Udsigt søges


Udsigt søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CaféOscar på Vestergade i Odense satser i det nye år på flere koncerter - de glemmer dog udsynet til de optrædende

En hær af juleglade mennesker er troppet op for at opleve sekstetten baSix synge julen ind. De kan nyde seks knøse, der leverer en solid omgang julehygge uden at blive alt for kitschede eller sentimentale.

Imens bandet lader deres stemmer fylde rummet, kan man lade blikket glide rundt langs flotte, rustikke murstensvægge. Kigger man op, ser man eksklusivt poleret stål omkranse barens top, og kigger man ned, finder man dyre træplanker. Ser man frem for sig, opstår problemet så. To bærende piller skygger for udsigten til scenen for en stor del af publikum. Står man uheldigt, kan man faktisk ikke se noget som helst.

Det afskrækker dog ikke 24-årige Michael Thinggaard fra Odense.

- Det er anden gang, jeg er her. Jeg synes naturligvis, at det skæmmer med de store piller midt i lokalet, men jeg synes, lyden er så god i aften, at det ikke gør så meget endda, siger Michael Thinggaard.

Han kalder caféen for meget fin. På grænsen til det fornemme. Lige før det overklasseagtige, hvilket også smitter af på prisniveauet.

- Det er lige i overkanten med 44 kroner for en stor fadøl, som de kalder det. Men det irriterer mig nu ikke synderligt, for man får, hvad man betaler for, siger Michael Thinggaard midt i et medlevende skrål mod idolerne på scenen.

Mellem numrene taler gæsterne roligt og afdæmpet på trods af, at julefrokostdeltagernes humør topper. Enkelte halvbeduggede kvinder hviner dog højt og griner så inderligt, som kun husmødre på en enkelt aftens orlov formår. De får også masser af feminin hygge med blafrende stearinlys på bordene og tilpas dæmpede lamper.

Publikummet ser overordnet ud til at tilhøre den voksne, modne og måske også mere velhavende del af demografien. Man spotter en del jakkesæt og flotte kjoler rundt omkring bordene, der er pyntede med ægte roser. En lidt nøjere beklædningsanalyse afslører, at der bestemt ikke gemmer sig mange gabardinebukser og pædagogsandaler i mørket.

Aftenens fokus er naturligvis rettet mod baSix, der fremstår mere bøssede end en frisørhøjskole for mænd i saunaklub. De skaber dog en særdeles god stemning med deres positive og afsmittende glæde. I baren glimter små stilige lys, der ikke blænder, når procenterne stiger. To yngre kvinder står her og nyder lækker muzak efter koncerten. De roser atmosfæren og de ansattes gode behandling af gæsterne.

- Jeg kender ikke mange steder, hvor de er så smilende og galante. Det skaber en god stemning sammen med loungemusikken og jazzen som nu, fortæller Agnes Andersen, 33 år og fra Odense.

Veninden Ketty nikker enigt. Hun har også kun positive ting at sige. Næsten. For da de hele aftenen har stået ved barens ene fløj, har en af pillerne midt i lokalet taget meget af udsigten til scenen.

- Det er lidt en skam, for vi kan rigtig godt lide stedet. Men helheden under en koncert ødelægges altså, siger 30-årige Ketty Zubeil, der også kommer fra Odense.

Simon Staun

Udsigt søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce