Svensk idyl og kæk basun


Svensk idyl og kæk basun

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stina Ekblads mikrofon havde en chokerende effekt: Domkirken gjaldede af rumklang og ekko

Lars-Erik Larssons "Förklädd Gud" er hans mest kendte værk, også her i landet, og dog var det første gang, Odense Symfonikerne opførte det.

Kantatens  tonesprog er lyrisk og enkel, musikken er, i en god mening, forudsigelig, den er romantisk, men fri for sentimentalitet (både Nielsen og Gade stikker hovedet frem), og Hjalmar Gullbergs vers er umiddelbare i skildringen af den forklædte gud Apollon med sin fløjte, som altid er til stede i menneskenes tilværelse.

Det blev en dejlig opførelse med Stina Ekblad som det fornemme midtpunkt. Hendes inspirerede recitation var betagende smuk og klar, i et roligt fortællende tempo.

Men hun var udstyret med mikrofon, og det havde chokerende effekt: Domkirken gjaldede af både rumklang og ekko. Skulle Stina Ekblad mon ikke kunne tale kirkerummet op uden elektronisk hjælp?

Sopranen Maria Bengtsson og barytonen Jesper Taube var helt naturligt kantatens fine vokalsolister.

Filharmonisk Kor klang flot og medlevende under Stefan Parkmans erfarne ledelse, men havde hårdt arbejde med tekstens klarhed i domkirkens uvenlige akustik.   

Den korte, pauseløse koncert blev varmet op med to mindre værker. Peterson-Bergers "Af Frösöblomster" gav musikerne lejlighed til at finde fælles fodslag med dirigenten. Nydeligt stod "Sommarsång" og "Vid Frösö Kyrka" - de mest kendte - blandt de fire blide idyller.

Som kontrast kom så "Concertino" for basun og strygere af Lars-Erik Larsson, dennegang mere kras i antrækket, med afsæt hos Hindemith. Det er småt med ideer i den letløbende koncert, men den blev fyrigt og kækt blæst af orkesterets nye tenorbasunist Alf Vestergaard Nielsen.

Godt at høre en koncert "från hinsidan", skønt det ikke var den mest slagkraftige svenske musik, der blev præsenteret.

 

om koncerten

Wilhelm Peterson-Berger: Af "Frösöblomster", Lars-Erik Larsson: Concertino for basun og strygeorkester & "Förklädd Gud", lyrisk suite for recitation, sopran, baryton, kor og orkester.

Solister: Stina Ekblad, recitator, Maria Bengtsson, sopran, Jesper Taube, baryton, Alf Vestergaard Nielsen, basun.

Filharmonisk Kor, Odense Symfoniorkester.

Dirigent: Stefan Parkman.

Sct. Knuds Kirke, Odense, onsdag.

Svensk idyl og kæk basun

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce