Saybias solide nye start


Saybias solide nye start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saybias første koncert på dansk jord i over et halvt år blev en ujævn affære, der trods alt lover godt.

Saybias koncert lørdag aften blev Nyborg-gruppens første på dansk jord i mere end et halvt år. Og den første siden en tragisk trafikulykke i december, hvor forsanger Søren Huss’ kæreste blev dræbt.

Siden dødsfaldet har bandet aflyst en hel stribe koncerter, så lørdag aften var første gang i lang tid, at bandet mødte et dansk livepublikum.

Det kunne høres med mellemrum. Saybia virkede til tider rustne, vokalarbejdet var pletvist vakkelvornt, Huss, der aldrig har været nogen stor sprechtstallmeister, manglede til tider gnisten i kommunikationen med publikum. Men det virkede, som om Huss og Co. smed nervøsiteten, efterhånden som koncerten skred frem og genfandt fokus og koncentration.

Premierekoncerten rummede primært numre fra sidste års ”Eyes On the Highway”-cd, spædet med enkelte ældre sange.

Titelnummeret fra ”Eyes On the Highway” kom i en beskidt, kompakt og udfordrende udgave, ”Joy” kom i en solnedgangsudgave komplet med kinddansguitarsoli og jeg-skal-gi’-dig-hvidt-lysshow-skal-jeg, ”In Spite Of…” fra bandets debut-cd blev sunget med poesi og sjælden indlevelse.

Til tider blev Saybias klynkerock præsenteret med så tydeligt og syret tryk under rock, at kritikken burde stoppe. Men så, øjeblikket efter, lykkedes det slet ikke at få ”Angel” til at lette og sprudle, som den kan.

Gennemgående vaklede Saybia, klædt symbolsktungt helt i sort og med en velfriseret Huss i sort satinskjorte, undervejs i koncerten. Der var til tider klare takter til, at gruppen ville noget med nogle af sangene – ville udvikle dem, anspore publikum til at lytte til dem på ny. Til andre tider var det, som om vokalarbejdet knapt var indøvet til lejligheden.

Efter 10 sange i sættet og de to obligatoriske ekstranumre var det slut. Det var ikke Saybias bedste koncert, men det var solidt musikhåndværk. En koncert, der tros alt viste gode takter og som lover godt for sommerens koncerter, når Saybias koncertform genindfinder sig.

Og under alle omstændigheder var det rart at se Saybia tilbage på scenen. Sammen med nyborgenserne og nogle hundrede trætte løbere.

OM KONCERTEN
Cirkuspladsen, Nyborg, lørdag aften: Saybia. Koncert i forbindelse med Broløbet 2008.
Saybia kan også høres ved flere koncerter i Danmark i løbet af sommeren. Bl.a. 6. juni i Harboøre og ved Skanderborg Festival til august

Faktaboks:
Det spillede de
”On Her Behalf”
”Gypsy”
”Romeo”.
”Pretender”
”In Spite Of”
”Fools Corner”
“Angel”
“Joy”
“Eyes On the Highway”
Ekstra numre:
“The Second You Sleep”
“The Day After Tomorrow”

Saybias solide nye start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce