Regn med guitarrock


Regn med guitarrock

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Fuck regnen", råbte forsanger Alex Kapranos, da han og de tre andre Glasgow-gutter i Franz Ferdinand torsdag spillede op til dans i regnen. Men et gedigent guitarspil trukket af lækre basrytmer gjorde oplevelsen mindre våd.

16 sange primært fra debutalbummet og opfølgeren "You Could Have It So Much Better" (2005) røg ud fra Bøgescenens højtalere. Et fornuftigt repertoire af hurtige indie-rock-sange i den fede funky indpakning, som kendetegner Franz Ferdinand. "The Fallen", "The Dark of the Matinée", "Take Me Out" og "Walk Away". Alle radio- og diskofavoritterne var med i den ordinære spilletid, hvilket er klogt, når man skal have publikum til at glemme syndfloden fra oven.

På netop "Walk Away" tog regnen for alvor fat, men det gjorde bandet også, så publikum, i hvert fald de forreste rækker, "gik ikke væk", men blev. For at vise loyalitet - eller fuldskab, var der tilmed nogle, som smed tøjet og donerede det til scenegulvet. Så selv om forsangeren på pædagogisk vis spurgte til publikum og sikrede sig, at alle var uden for druknefare, havde han ingenting at frygte. Dog havde det måske været bedre regnen taget i betragtning, at skære lidt i de lange intros og mellemstykker til fordel for lidt flere hurtige numre. I parentes bemærket. Hvis denne anmelder havde oplevet koncerten i tørvejr, havde han aldrig foreslået sidstnævnte, da solostykker og instrumental jam egentlig er det, der giver en koncert merværdi.

Det blev også til en del nye eller ikke før udgivede sange som for eksempel "Turn It On". Numre, vi nok får at høre igen på det kommende album sat til januar 2009.

Kenneth Kjæp Larsen

OM KONCERTEN

Franz Ferdinand, torsdag, Skanderborg Festival.

Regn med guitarrock

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce