Pop fra og til glemmebogen

Ace Of Base anno 2008: Kvartetten er blevet til en trio. Ulf Ekberg og søskendeparret Jonas og Jenny Bergstrøm lever stadigt højt på tonerne fra halvfemserne.
Foto: Hans Østergaard

Pop fra og til glemmebogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ace Of Base bliver glemt lige så hurtigt, som vi huskede dem

Sidst jeg hørte Ace Of Base, stod jeg på et sodavandsdiskotek i Vildbjerg - godt i gang med et fejre en veloverstået præstation ved et jysk fodboldstævne.

Da den svenske trio midt på eftermiddagen tørnede ud med "Happy Nation", så jeg mig selv i glimt danse rundt til det, der dengang var hits, men som i dag mest må betegnes som kitsch.

At det lykkedes at skabe flashbacks til en forlængst overstået tid, må betyde, at Ace Of Base enten gjorde - eller har gjort - et eller andet rigtigt.

De lød præcis, som de gjorde dengang, den jyske dj smed deres cd i pulten. Måske er det fordi, der også ligger en cd til grund for min Ace Of Base-oplevelse anno 2008.

Jeg beskylder ikke Ace Of Base for at mime til playback, for de sang ganske vist selv, og spillede da også lidt, men når pianisten rækker hænderne op, mens han ifølge musikken skulle placere dem i rigtig rækkefølge på pianoet, så tyder det på, at det er backing-cd, der bærer "koncerten".

Når guitaristen kaster sig ud i en solo, der ser ud til at lyde ret fed, men fuldstændigt overdøves af de danseglade rytmer, ja så understøtter det blot teorien om, at instrumenterne primært fungerer som rekvisitter.

Det er - og har vel altid været - kutymen for bandet, men det stikker alligevel i mit hjerte, når man til en koncert primært skal høre en cd.

Men der blev sunget, og der blev danset - ikke mindst fra de to dansepiger der til det mandlige publikums store tilfredsstillelse var spændt rigeligt op til lir.

Ulf Ekberg, Jonas og Jenny Berggren, som de tre bandmedlemmer skriver på deres postkasser, serverede det, folk var kommet for at høre.

"Lucky love", "All that's she wants", "Life is a flower" og "Cruel summer" dannede rammen om en fælles hoppeleg foran scenen.

Og jo, det var da sjovt at høre 90'er-tonerne, men grundlaget for at hive de gamle sange op igen bunder nok mere i økonomiske end i musikalske ambitioner.

Det har jeg naturligvis intet belæg for at skrive, men tonerne fra mine teenageår blev ikke genoplivet med et overskud fra Ace Of Base, der kan få mig til at tro, at de stadig mener det, de gør.

Jeg kan ikke sige, jeg har savnet Ace Of Base - deres præstation til Rock Under Broen får mig heller ikke til det.

om koncerten

Ace Of Base, lørdag, Rock Under Broen, klokken 14.25.
Selv om den svenske gruppe huserede i sidste årtusinde, var gensynsglæden stor hos flere af tilhørerne, der dansede skreg med på
Selv om den svenske gruppe huserede i sidste årtusinde, var gensynsglæden stor hos flere af tilhørerne, der dansede skreg med på "Happy Nation, "All Thats She Wants" og "It's a beautiful life".
Foto: hans østergaard

Pop fra og til glemmebogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce