Piano-poppens nye prinsesse

Sara Bareilles er i øjeblikket hitaktuel med "Love song", som hun skrev i protest mod pladeselskabet, der opdagede hende. pr-foto

Piano-poppens nye prinsesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pladeaktuelle Sara Bareilles hitter over hele verden, men har svært ved at vænne sig til virakken

Navnet Sara Bareilles siger dig måske ikke så meget. Men det skal nok ændre sig i den kommende tid. Alene i USA har den 28-årige californier solgt 730.000 eksemplarer af albummet "Little voice", der netop er udkommet herhjemme og blandt andet indeholder hittet "Love song".

På verdensplan er nummeret downloadet mere end to millioner gange, så der er bud efter pianopoppens nye stjerne, som stadig ikke helt har vænnet sig til en hverdag med lufthavne, hoteller, spillesteder og interview.

Den selvlærte pianist er nemlig opvokset i byen Eureka i det nordlige Californien, der med knap 30.000 indbyggere er på størrelse med Svendborg. Her sang Sara Bareilles i skolekor, spillede teater og softball, red på heste og var med egne ord "ualmindelig almindelig".

- Det hele var meget surrealistisk i begyndelsen, og jeg kender ingen andre, der lever på den måde. Der er da også dage, hvor jeg ikke bryder mig særlig meget om det. Men jeg skal ikke klage, for jeg laver jo det, som jeg elsker allermest, fortæller Sara Bareilles, da Fyens Stiftstidende møder hende på et hotel i København.

Gæst hos Letterman

To dage før har hun været gæst hos den kendte amerikanske tv-vært David Letterman, og sangeren var noget chokeret over den efterfølgende virak med fotografer, der var ved at falde over hinanden for at få det bedste billede af hende ved bagudgangen.

- Det var en lidt skræmmende oplevelse. For jeg har aldrig på den måde haft en drøm om at blive berømt. Men opmærksomheden hører jo ligesom med, når man får succes med sin musik. Jeg skal så bare lære at acceptere, at der pludselig er en masse fremmede mennesker, der ved, hvem jeg er, siger Sara Bareilles, der er overbevist om, at hun også på længere sigt kan håndtere at være midtpunkt.

- I denne branche er der mange, der vil kæle for dit ego ved at fortælle dig, at du er perfekt og ikke kan gøre noget forkert. Spørgsmålet er så, om du vælger at tro på alt, hvad du får at vide. Og der er jeg glad for, at jeg er 28 år og ikke en pige på 16, der kun lige er begyndt at finde ud af, hvem hun selv er.

Efter gymnasiet flyttede hun til Los Angeles for at læse kommunikation på UCLA, men hun begyndte hurtigt at bruge mere energi på at skrive sange.

- Det kommer til at lyde meget klichéagtigt, men for mig er det næsten lige så vigtigt som at trække vejret og en måde at bearbejde oplevelser på. Det er som om, at det er nemmere at få de negative følelser ud af kroppen, når man skriver en sang om dem. Omvendt kan en god oplevelse også blive løftet ved at komme ned på papir.

Sang som protest

Efter at have optrådt på forskellige mindre spillesteder blev Sara Bareilles opdaget af det store pladeselskab Epic Records, der straks så muligheder i kvinden med klaveret og den store stemme. Hun blev bedt om at skrive en kærlighedssang, og i protest skrev Sara Bareilles hittet "Love song", der handler om, at hun absolut ikke vil beordres til at skrive om kærlighed.

- Til at begynde med var jeg meget opsat på at tilfredsstille dem. Men så blev jeg gal over, at jeg lod folkene på pladeselskabet påvirke min måde at tænke sangskrivning på. For det er ikke sådan, jeg er, og det er heller ikke grunden til, at jeg skriver sange. Så jeg satte mig ned og skrev "Love song", som hurtigt blev færdig, fordi jeg var så vred, siger Sara Bareilles, der måtte fortælle hendes arbejdsgivere, at sangen, som de så godt kunne lide, handlede om dem.

Hittet har nu bevæget sig over Atlanten og bliver i øjeblikket råspillet på alle radiostationer i Europa, hvor Sara Bareilles er blevet sammenlignet med landsmænd som Norah Jones og Fiona Apple.

- Når man hører ny musik, er det helt naturligt at sammenligne med noget, man kender i forvejen. Det gør jeg jo også selv. Og heldigvis kan jeg godt lide de kunstnere, så det er ikke noget, jeg bliver fornærmet over. Men jeg håber selvfølgelig, at folk vil give sig tid til at lytte ordentligt til min musik, så de kan høre, hvad der er specielt ved mig.

Piano-poppens nye prinsesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce