PET holder øje med Roskilde Festival

Det er så godt som umuligt at tjekke de 40.000-50.000 mennesker, der ofte samles foran Orange Scene, men Roskilde Festivalen vil alligevel prøve.
Foto: Thorbjørn Hansen/POLFOTO

PET holder øje med Roskilde Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterretningstjenesten vurderer løbende den aktuelle terrortrussel mod den store musikbegivenhed, der samler over 100.000 mennesker

Mange mennesker, der er tæt samlet på et sted. Det er stadig terroristers foretrukne mål, og derfor holder Politiets Efterretningstjeneste (PET) og det lokale politi et ekstra vågent øje med Roskilde Festival, der tiltrækker over 100.000 deltagere fra hele Europa om små tre uger.

- PET laver altid en trusselsvurdering af Roskilde Festival, som kan ændre sig løbende. I givet fald får vi så at vide, hvad vi skal holde øje med, og hvordan vi skal forholde os i konkrete situationer. Og de oplysninger gives videre til festivalledelsen, som kan blive bedt om at ændre på deres sikkerhedsprocedurer, siger vicepolitiinspektør Per Heide Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der ikke vil nærmere ind på planerne for årets indsats på dyrskuepladsen i Roskilde.

Det er hans politikreds, der ud fra en samlet risikovurdering giver tilladelse til, at festivalen får lov til at blive afviklet. Og der tæller den aktuelle trussel mod danske interesser i udlandet og herhjemme med.

Men indtil videre ser det ikke ud som om, at gæsterne kommer til at mærke angrebet på den danske ambassade i Pakistan for nylig, når de skal igennem festivalens sikkerhedstjek. Det fortæller Roskilde Festivalens talsmand Esben Danielsen.

- Vi taler løbende med politiet, og foreløbig har de ikke bedt os om at lave om på noget. Så vi må se, hvordan situationen ser ud, når vi kommer lidt tættere på, siger han.

Sikkert er det dog, at de frivillige sikkerhedsvagter bliver løbet over ende af tusindvis af ivrige gæster, der kæmper om at få den bedste plads foran Orange Scene, når festivalen officielt åbner torsdag 3. juli klokken 17.

Grundigt check

Men ifølge Esben Danielsen er det ikke kun her, at folk med terrorplaner vil kunne få sprængstof eller andre farlige ting med ind i festivalpladsens hjerte, hvor der ofte er samlet 40.000-50.000 mennesker.

- Hvis en eller flere personer virkelig vil smugle noget med ind, er det svært at forhindre. Selv om vi tjekker grundigt ved indgangen, kan man smide det over hegnet eller smugle det ind på anden måde. Mulighederne er jo nærmest uudtømmelige, siger talsmanden og tilføjer, at sikkerhedspersonalet på Roskilde Festival hurtigt vil kunne omstille sig til nye procedurer, hvis det skulle blive påkrævet.

Truslen er generel

PET vil ikke udtale sig konkret om trusselsvurderinger af Roskilde Festival eller andre store begivenheder, men konstaterer på deres hjemmeside, at der i dag er en generel terrortrussel mod og et skærpet fokus på Danmark. Men efterretningstjenesten understreger samtidig, at risikoen for at blive tilfældigt offer for et terrorangreb herhjemme eller i udlandet er meget begrænset.

PET holder øje med Roskilde Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce