Opera på Engen savner sponsor

Koreanske Ye Won Joo har base i Italien og gæster Opera på Engen sammen med tenoren David Danholt, som søndag fik en talentpris ved uddelingen af Årets Reumert.

Opera på Engen savner sponsor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Symfoniorkester vender hver en krone for at få økonomien til at hænge sammen

Musik: Odense Symfoniorkester kæmper for at få pengene til at slå til ved dette års udgave af Opera på Engen.

Den ene af fire sponsorer, RK Lokalforsikring, sprang fra i fjor, og dermed mister byens symfonikere en fjerdedel af deres sponsorbudget på 400.000 kroner.

Musikchef Finn Schumacker har uden held forsøgt at finde en afløser til friluftskoncerten, som i år ligger den 16. august.

Det populære arrangement på engen ved Odense Å i Fruens Bøge står orkesteret i omkring 800.000 kroner og sponsorerne dækker dermed omkring halvdelen.

- Vi mangler 100.000 kroner, men jeg har ikke helt opgivet at finde en ny sponsor, siger Finn Schumacker optimistisk.

Flere til koncert

Musikchefen arbejder på at opbygge en sponsorklub, men erkender at konkurrencen på markedet er hård.

De tre nuværende sponsorer på Opera på Engen er Fyens Stiftstidende, Albani og fonden bag Fionia Bank, som trods krisen fortsat støtter arrangementet. RK Lokalforsikring var med som sponsor i 2007 og 2008 på arrangementet, som med årene er blevet større og større.

I fjor lyttede omkring 15.000 gæster til musikken, og det skal ses i sammenhæng med, at symfoniorkestret i 2008 nåede op på i alt 94.000 tilhørere til koncerterne - ikke mindst på grund af en stigning på udendørs-koncerterne. Dermed fylder friluftskoncerten i Fruens Bøge godt i orkesterets samlede program.

- Vi bliver ikke mindre ambitiøse med Opera på Engen, men laver den samme opsætning og skruer ned der, hvor publikum ikke opdager det, lyder målsætningen fra Finn Schumacker.

De store udgifter til Opera på Engen er scene, lyd og lys foruden teknik og toiletter, og Finn Schumacker vil sammen med teknikerne gå udgifterne igennem.

- Vi sparer ikke på musikken, for det er den, publikum kommer for at opleve, siger Finn Schumacker.

Orkesteret bruger omkring 100.000 kroner på et yngre og dermed også billigere hold solister end i fjor, hvor Wagner-musik stod på programmet.

Sopran fra Korea

Tenoren David Danholt med fynske rødder har netop fået en talentpris ved uddelingen af Årets Reumert, og han får selskab af Ye Won Joo og dirigent Karen Kamensek, der er fast gæstedirigent ved operaen i Hamburg. Skuespiller Kurt Dreyer fra Odense Teater kæder musikken sammen som konferencier.

Opera på Engen savner sponsor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce