Nye ansigter i børnehaven

Band ( L to R) - Kevin Bavnhøj, Brian Laurenborg, Miki Petersen & Thomas Buris

Nye ansigter i børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odensebandet The Fall From Grace optræder for første gang med ny besætning til Kansas City Live. En perfekt motivationsfaktor, siger forsanger Miki Horsbøl Petersen

- Du må gerne understrege, at vi hedder "The Fall From Grace", siger forsanger Miki Horsbøl Petersen flere gange med tryk på "the", da han fortæller om sit band, der gentagne gange har skiftet ud i besætningen, siden bandet blev stiftet for seks år siden.

Nu skulle puslespillet dog være samlet igen med to nye knøse på guitar og bas samt en rutineret rotte genplaceret bag trommerne.

- Det er svært at komme uden om, at The Fall From Grace både er et nyt og et gammelt band. Derfor besluttede jeg at tilføje "The" i bandnavnet for at gøre det tydeligt, at det altså er en ny konstellation, siger Miki Horsbøl Petersen.

Han kender selv til det at vende retur. Efter en pause på seks år, hvor han helligede sig studiet i marketing og kommunikation, kastede han sig igen over musikken, da han som 25-årig følte, han havde overskud.

- Det er jo nemt at sige nu, at man fortryder. Men jeg kan jo se, at der manglede noget i mit liv dengang. Men studiet krævede simpelthen for meget. Da jeg begyndte at spille igen, faldt der en brik på plads i mit liv, fortæller 30-årige Miki Horsbøl Petersen.

Nu glæder han sig til at komme hjem fra arbejde og gribe guitaren som det første.

- Nok skal der smør på brødet, men musikken er den store lidenskab. Det er fuldendelsen af mig selv, forklarer han.
- Jeg tromler på ingen måde de nye. Man kan stort set ikke mærke, der er nogen aldersforskel. Vi gamle har bare et forskelligt erfaringsgrundlag og kender måske lidt bedre faldgruberne, siger Miki Horsbøl Petersen yderst til højre. Fra venstre er det Thomas Buris, Brian Laurenborg og Kevin Bavnhøj.pr-foto
- Jeg tromler på ingen måde de nye. Man kan stort set ikke mærke, der er nogen aldersforskel. Vi gamle har bare et forskelligt erfaringsgrundlag og kender måske lidt bedre faldgruberne, siger Miki Horsbøl Petersen yderst til højre. Fra venstre er det Thomas Buris, Brian Laurenborg og Kevin Bavnhøj.pr-foto

Sårbarheden i front

Med en genfundet spilleglæde kan det godt ærgre ham, at han holdt pause, fra han var 18 til 25 år.

Efter at have spekuleret lidt, erkender han, at pausen måske har været medvirkende til, at hans tekster er modnet betragteligt.

- Sårbarheden er kommet i front nu. Og det var jeg først parat til som 25-årig. Det kræver jo lidt brede skuldre at synge sine inderste tanker. Faktisk kan det være pissehårdt. Til gengæld kan det være pissefedt, når publikum efterfølgende kommenterer ens tekster, siger Miki Horsbøl Petersen, der for første gang i lang tid føler, at bandets sammensætning føles rigtig.

- Det er ikke for at pisse de tre, der er skiftet ud, over tæerne. Men for første gang i lang tid nyder jeg hvert eneste minut. Det er skønt at holde uforbeholdent af sit band igen, siger han og tilføjer, at de udskiftede medlemmer bestemt var dygtige.

De hørte bare mere hjemme i kategorien lejesvende. Eller "hired guns", som Miki Horsbøl Petersen kalder dem med westernslang.

- De var sgu dygtige nok, men de komponerede ikke så meget, fordi jeg altid har stået meget for teksterne og melodierne. Altså, jeg vil sgu ikke hænge dem ud, men jeg bliver nødt til at sige, hvad jeg føler. Lige som i mine tekster, hvor jeg er meget emotionelt afklaret. Et eller andet sted er det som at have fundet en ny kæreste. Man vidste, at den gamle ikke ville holde, men alligevel var det svært at tage springet. Men det føles virkelig godt nu.
Fakta
Bandet:

Brian Laurenborg, trommer. Født 1973.

Thomas Buris, guitar. Født 1985.

Kevin Bavnhøj, bas/backing vokal. Født 1986.

Miki Horsbøl Petersen, guitar og vokal. Født 1977.

Læs mere på: www.fallfromgrace.dk, www.myspace.com/fallfromgraceband

Religiøst udgangspunkt

Miki Horsbøl Petersen er meget dedikeret til sangskrivningen, som han kalder meget umiddelbar og meget "ham".

- Jeg har ikke noget politisk statement. Jeg prøver bare at skabe en stemning i melodierne. Det eneste åbenlyse statement er næstekærlighed. Og faktisk er jeg lidt religiøst anlagt i mit syn på livet, uden at bandet på nogen måde er religiøst. Det er min helt og aldeles personlige holdning og subjektive selvanalyse, slår forsangeren fast.

Han har selv oplevet flere episoder, hvor nogen eller noget åbenbart har holdt hånden eller vingen over ham. En enkelt hændelse stikker dog ud.

- Jeg var meget tæt på at tage rejsen til den anden side, da jeg kørte galt i USA for 10 år siden. På nærmest mirakuløs vis overlevede jeg og kunne fortsætte min selvrealiseringsrejse sammen med en kammerat. Andre gange har jeg haft fornemmelsen af, at der blev passet specielt godt på mig, og det er udgangspunktet for min lyrik, fortæller han.

Den fede deadline

Koncerten i Kansas City er den første med det nye band. Og selv om to af medlemmerne er 23 år, ser Miki på ingen måde The Fall From Grace som et upcoming-band.

- Upcoming er et ord, jeg forbinder med ungdomsskolebands. Slet ikke os. Vores musik er allerede formet og bagt. Men i termen "at være kendt eller ikke" kan jeg måske se pointen. Vi kommer da også til Kansas City Live med det formål at blive set og hørt, indrømmer Miki Horsbøl Petersen.

I to måneder har bandet forberedt et sæt med både gamle og nye sange. Og at spille foran så mange andre lokale musikere og et forhåbentlig stort publikum har skærpet øveintensiteten.

- Det er meget fedt med en deadline, der virkelig giver de nye noget at se frem til. Det påvirker den gode stemning i øvelokalet betragteligt. Det humoristiske niveau er højere end længe, og selv om to af os er over 30, ter vi os sgu om, vi var tilbage i børnehaven.

Kansas City Live, Munkebjergvej 140, Odense, fredag fra kl. 17 og lørdag fra kl. 15

Nye ansigter i børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce